Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Hypnose > Hypnose voor operatie werkzaam

Hypnose voor operatie werkzaam

hypnotherapieHypnotherapie voor een operatie: minder anesthetica en minder pijn! In een studie met 200 patienten aan de Mount Sinai School of Medicine bleek dat preoperatieve hypnose de hoeveelheid benodigde anesthetica kan reduceren, en dat er bovendien na de operatie minder pijn was. Er werd  een sessie van 15 minuten hypnotherapie gegeven, of een gewoon gesprek gevoerd. 

 

De vrouwen die hypnose kregen, ontvingen een hypnotherapie met suggestie voor ontspanning, samen met prettige visualisaties. Dit resulteerde in minder pijn, minder misselijkheid en moeheid, een kortere operatie tijd en minder stress. Een van de conclusies was dat hypnotherapie kosten verlagend werkt als het op deze wijze preoperatief ingezet wordt.

Dr David Spiegel, van de Stanford University School of Medicine, schreef in het tijdschrift waarin het onderzoek gepubliceerd werd:

"You have to pay attention to pain for it to hurt, and it is entirely possible to substantially alter pain perception during surgical procedures by inducing hypnotic relaxation, transforming perception in parts of the body, or directing attention elsewhere.

"The key concept is that this psychological procedure actually changes pain experience as much as many analgesic medications and far more than placebos."

Het is niet de eerste keer dat in een gerandomiseerde studie positieve effecten gevonden worden van hypnotherapie bij duidelijke aandoeningen. Hypnotherapie is een bewezen effectieve methode bij uiteenlopende aandoeningen! Zie hieronder.

Bron

Journal of the National Cancer Institute 28 Augustus

Literatuur en links

Hypnose bij hooikoorts

Hypnose bij bevallingen

Hypnose en IVF behandelingen

Gerelateerde artikelen

Berichten

  1. chvervo schreef:

    Zijn de bibliografische gegevens van dit artikel bekend?

  2. IOCOB schreef:

    De gegevens waren ten tijde van het schrijven alleen bij de BBC verkrijgbaar, en nog niet in Pubmed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.