Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Supplementen > Zonlicht en D tegen kanker

Zonlicht en D tegen kanker

sun.gifEerder zocht IOCOB de aandacht van de media voor een vergeten hoofdstuk uit de preventieve geneeskunde: de enorm belangrijke rol van vitamine D voor onze gezondheid, voor de preventie van kanker en vele andere ziekten en de mogelijke rol bij ziektebeelden zoals MS. Omdat vitamine D niet ondersteund wordt door een machtige lobby laten we met zijn allen een hoofdstuk weg uit de preventieve geneeskunde. Wel iedereen aan de statines tegen cholesterol verhoging, maar een simpel supplement in de vorm van een toostje makreel per dag heeft vermoedelijk een grotere positieve bijdrage aan de gehele volksgezondheid dan al ons gestoei met de statines.

Nu een duidelijk signaal wederom van de wetenschap, als wij dat willen horen…

Zonlicht en de in de huid daaruit gevormde Vitamine D speelt hoogstwaarschijnlijk een causale rol bij kanker. Het artikel heeft als titel: Hoe sterk is het bewijs dat zonlicht en vitamine D het risico op kanker verkleint,( How strong is the evidence that solar ultraviolet B and vitamin D reduce the risk of cancer? An examination using Hill’s criteria for causality) en verscheen in de maand Januari 2009 in het tijdschrift Dermato-Endocrinology. Het artikel is in een open source tijdschrift geplaatst en kan geheel gelezen worden op de link: http://www.landesbioscience.com/journals/dermatoendocrinology/article/006-Grant2DE1-1.pdf

De auteur overziet de hele literatuur over dit onderwerp en gebruikt een biologisch plausibel meetsysteem om de sterkte van de oorzakelijkheid tussen vitamine D en kanker te beoordelen, op basis van het werk van Koch, aangepast door Hill.

Zonder op de 127 geciteerde artikelen en zijn analyse in te gaan, kunnen we zijn conclusie hier weergeven:

The solar UVB—vitamin D—cancer theory now satisfies most, if not all, of the criteria for causality in a biological system as initially postulated by Robert Koch and expanded by A. Bradford Hill. Thus, from a scientific point of view, vitamin D reduces the risk of developing many types of cancer and increases survival once cancer reaches the detectable stage.

Vitamine D zou niet alleen preventief werken, maar ook therapeutisch, als er sprake is van kanker.

Eerder schreef IOCOB:

IOCOB luidt de noodbel. Aandacht voor vitamine D! We zijn tegenwoordig net grotbewoners. Wel lekker warm dus, cocoonen in ons huis, maar dat geeft risico’s! Te weinig zon op onze huid. En we worden allemaal ook steeds ouder! En oudere huiden produceren aan zon blootgesteld te weinig vitamine D. Een epidemie zou je het dus kunnen noemen als het besmettelijk was.

Als we de medische literatuur van de laatste maanden over vitamine D lezen, blijkt dat tekorten veel meer in onze bevolking voorkomen dan we denken. En vooral bij kwetsbare mensen, bij patienten die neurologische aandoeningen hebben, zoals de ziekte van Parkinson, MS, patienten in verpleeghuizen en veel ouderen. Bij al die mensen blijkt vitamine D tekort veel voor te komen. En dat gebrek aan vitamine D zou die ziektes ook wel eens erger kunnen laten worden!

Dat blijkt eens te meer gesteund door dit recente artikel!

Bron

William B. Grant . Review.  How strong is the evidence that solar ultraviolet B and vitamin D reduce the risk of cancer? An examination using Hill’s criteria for causality.   Dermato-Endocrinology 1:1, 17-24; January/February 2009] 

Gerelateerde artikelen

Berichten

 1. Kanker schreef:

  NOG WAT (POSITIEF) AANVULLENDE INFORMATIE M.B.T. VITAMINE- D!

  Gc-MAF INJECTIES (VITAMINE-D) BLIJKEN KANKER VOOR 100 % TE GENEZEN!

  Injecties met Gc-MAF, een vitamine-D verbindend eiwit, werken zeer effectief (100% genezing bij 40 kankerpatienten) als vernietiging van en bescherming tegen terugkeer van ondermeer darm- prostaat- en borstkanker, zo is gebleken uit 3 los van elkaar staande studies. Gc-MAF speelt ook een genezende rol bij AIDS, COPD (chronische longaandoening) en ernstige verwondingen. Gc-MAF lijkt ook een bepalende rol te spelen bij herstel van immuunziektes en activering van het eigen immuunsysteem!!

  Het wondermiddel kreeg de medische benaming Gc-Maf en is een natuurlijk geproduceerde molecule waarin glucose en eiwit vermengd worden. Uit Japans onderzoek blijkt nu dat de therapie binnen het jaar alle kankercellen van 40 patienten vernietigde, en terugkerende cellen ook later, na de officiele genezing, af-stootte. De resultaten, die onlangs gepubliceerd werden in het ‘International Journal of Cancer’, kunnen een DOORBRAAK betekenen als succes ook bij een grotere groep mensen bewezen wordt.

  Voorlopig werd er enkel onderzoek gedaan op patienten met prostaat- borst- en darmkanker, maar het team van Dr. Nobuto Yamamoto is ervan overtuigd dat Gc-Maf ook andere en meer agressievere vormen van kanker, zoals bijvoorbeeld leukemie/vergelijkbare, succesvol kan bestrijden!!

  Bij darmkankerpatienten vernietigde de therapie alle tumorcellen na 35 tot 50 wekelijkse injecties. De tumoren van de zestien prostaatkankerpatienten waren na 14 tot 25 weken geelimineerd, en bij de zestien borstkankerpatienten was er sprake van succes na een periode van 32 tot 45 weken!!!

  OPMERKELIJK: bij geen enkele patient was er sprake van een recedief (terugkeer kanker) in de eerste zeven jaar na de succesvolle behandeling en er werden gedurende die periode ook geen kwalijke bijwerkingen waargenomen. Lees eventueel uitgebreid verder: http://natriumbicarbonaat-info.blogspot.com/2008/12/gc-maf-injecties-werken-100-genezend.html

  Voor nog meer informatie: http://www.volkskrantblog.nl/bericht/232471 en/of: http://www.kanker-actueel.nl/index.php?blz=on_re&id=13213 of bij deze Engels-talige website: http://www.lewrockwell.com/sardi/sardi84.html

  Was u van deze, toch zeer belangrijke informatie, op de hoogte? Wij denken en weten bijna zeker van niet want, er is nagenoeg geen media aandacht voor geweest en dat is vreemd! Toch manipulatie? Trek uw eigen conclusies maar weer.

  Ook bij deze, recent achterhaalde, Engelstalige-website zeer veel info over Gc-MAF: http://www.godlikeproductions.com:80/forum1/message552963/pg1

  Correspondence to Dr. N.Yamamoto: Division of Cancer and Molecular Immunology, Socrates Institute for Therapeutic Immunology, 1040 66th Ave, Philadelphia, PA 19126-3305, USA. E-mail Dr.N.Yamamoto: nobutoyama@verizon.net

  MAAR VITAMINE-D DOET NOG (VEEL) MEER EN….. HET BIZAR FALENDE BELEID!

  Zie artikel AD: http://www.ad.nl/diagnose/2774653/Vitamine_D_doet_meer_dan_gedacht.html

  en/of Telegraaf (16 juni 2008) waarin OPEN BRIEF aan de leden van de Staten Generaal door Dr. Gert E. Schuitemaker, Apotheker en Hoofdredacteur Orthomoleculair Magazine: http://www.telegraaf.nl/etenengenieten/culinisten/felixwilbrink/article1343450.ece

  JAARLIJKS 7000 ONNODIGE KANKERDODEN DOOR FALEND (OVERHEIDS) BELEID!
  Het beleid en onderzoek naar de effectieviteit van vitamine-D en kanker schiet niet op waardoor er in Nederland per jaar 7000 onnodige kankerdoden te betreuren zijn. Het beleid schiet niet alleen te kort er wordt vanuit de overheid zelfs niet of nauwelijks aan gewerkt en zelfs gedwarsboomt.

  Lees verder bij pdf-file: http://www.kanker-therapie.nl/pdf/vitamine-d.pdf

  Ton Claessen (63), lid van de landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten, W.W.K: http://www.kankerwelzijn.nl en http://www.chemo-versus-hippocrates.nl/ en tevens webmaster van: http://www.natriumbicarbonaat.blogspot.com voor meer info effectieve alternatieve behandelingen van kanker…. en die zijn er absoluut, maar worden vaak doodgezwegen of in discrediet gebracht door mogelijke handlangers, danwel aanhangers van het verderfelijke gedachtengoed van de VtdK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.