Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Supplementen > Vitamine D vermindert kans op kanker

Vitamine D vermindert kans op kanker

In het Geneesbulletin van december 2007, nummer 41 bespreekt dr A.J.F.A. Kerst de resultaten van een groot gerandomiseerd en placebogecontroleerd onderzoek. In dit onderzoek werd het effect van suppletie van vitamine D met extra calcium onderzocht, waarbij de kans op botbreuken de primaire en de kans op kanker onderzocht werden. De conclusie was dat vitamine D suppletie daadwerkelijk de kans op kanker bij vrouwen na de menopauze verkleint:

De samenvatting luidde:

Dit is het eerste gerandomiseerde onderzoek waarin jarenlang suppletie van vitamine D werd gegeven om bij niet-vitamine D-deficiënte vrouwen de serumconcentratie van 25(OH)D van ruim 70 nmol/L te doen stijgen naar 96 nmol/L.

Daarbij werd een sterke vermindering van het risico van kanker van talrijke organen gevonden, het duidelijkst na het eerste jaar. Over het geringere effect in de groep die alleen calcium kreeg bestaat onzekerheid. De enige zwakte van dit onderzoek is het feit dat kanker geen primaire maar een secundaire uitkomstmaat was. Moeilijk valt in te zien hoe hierdoor vertekening in de uitkomsten zou kunnen ontstaan.

Omdat ook in vitro is aangetoond dat vitamine D in vele normale en maligne weefsels de celproliferatie- en differentiatie, de apoptose, de tumorinvasie en de angiogenese kan reguleren, is vitamine D in een dosering van ruim 1000 E (25 µg) een duidelijke kandidaat voor kankerpreventie. Hoewel vitamine D haast niets kost, worden deze preparaten de laatste jaren niet meer vergoed door de ziektekostenverzekeraars en zijn de meest gebruikte tabletten van 400 IE (10 µg) uit de handel genomen.

Daardoor wordt vitamine D-suppletie bemoeilijkt in ons land. Bepaalde combinatiepreparaten van calcium en vitamine D worden overigens wel vergoed, maar die zijn geregistreerd voor osteoporose. In Nederland is toevoeging van vitamine D aan voedingsmiddelen, zoals melk, niet toegestaan.

Margarine, halvarine en bak- en braadproducten worden wettelijk verplicht verrijkt met vitamine D. Aan de overige voedingsproducten wordt facultatief vitamine D toegevoegd ter compensatie van verliezen die zijn ontstaan tijdens het bereidingsproces.

De normale dagelijkse behoefte voor volwassenen is 5 µg vitamine D. De Gezondheidsraad adviseert voor volwassenen 61 t/m 70 jaar 7,5 µg en voor personen vanaf 71 jaar 12,5 µg.3 Voor mensen die weinig buiten komen of een donkere huidskleur hebben is de behoefte wat hoger: personen 51 t/m 70 jaar 10 µg en voor personen vanaf 71 jaar 15 µg.

Bronnen

1. Lappe JM, et al. Vitamin D and calcium supplementation reduces cancer risk: results of a randomized trial. Am J Clin Nutr 2007; 85: 1586-1591.

2, Holick MF. Vitamin D Deficiency. N Engl J Med 2007; 357: 266-281. Gezondheidsraad.

3. Voedingsnormen calcium, vitamine D, thiamine, riboflavine, niacine, panthoteenzuur en biotine. Den Haag: Gezondheidsraad 2000, publicatie nr 2000/12.

Berichten

 1. Kanker schreef:

  Gc-MAF INJECTIES (VITAMINE-D) BLIJKEN KANKER VOOR 100 % TE GENEZEN!

  Injecties met Gc-MAF, een vitamine-D verbindend eiwit, werken zeer effectief (100% genezing bij 40 kankerpatienten) als vernietiging van en bescherming tegen terugkeer van ondermeer darm- prostaat- en borstkanker, zo is gebleken uit 3 los van elkaar staande studies. Gc-MAF speelt ook een genezende rol bij AIDS, COPD (chronische longaandoening) en ernstige verwondingen. Gc-MAF lijkt ook een bepalende rol te spelen bij herstel van immuunziektes en activering van het eigen immuunsysteem!!

  Het wondermiddel kreeg de medische benaming Gc-Maf en is een natuurlijk geproduceerde molecule waarin glucose en eiwit vermengd worden. Uit Japans onderzoek blijkt nu dat de therapie binnen het jaar alle kankercellen van 40 patienten vernietigde, en terugkerende cellen ook later, na de officiele genezing, af-stootte. De resultaten, die onlangs gepubliceerd werden in het ‘International Journal of Cancer’, kunnen een DOORBRAAK betekenen als succes ook bij een grotere groep mensen bewezen wordt.

  Voorlopig werd er enkel onderzoek gedaan op patienten met prostaat- borst- en darmkanker, maar het team van Dr. Nobuto Yamamoto is ervan overtuigd dat Gc-Maf ook andere en meer agressievere vormen van kanker, zoals bijvoorbeeld leukemie/vergelijkbare, succesvol kan bestrijden!!

  Bij darmkankerpatienten vernietigde de therapie alle tumorcellen na 35 tot 50 wekelijkse injecties. De tumoren van de zestien prostaatkankerpatienten waren na 14 tot 25 weken geelimineerd, en bij de zestien borstkankerpatienten was er sprake van succes na een periode van 32 tot 45 weken!!!

  OPMERKELIJK: bij geen enkele patient was er sprake van een recedief (terugkeer kanker) in de eerste zeven jaar na de succesvolle behandeling en er werden gedurende die periode ook geen kwalijke bijwerkingen waargenomen. Lees eventueel uitgebreid verder: http://natriumbicarbonaat-info.blogspot.com/2008/12/gc-maf-injecties-werken-100-genezend.html

  Voor nog meer informatie: http://www.volkskrantblog.nl/bericht/232471 en/of: http://www.kanker-actueel.nl/index.php?blz=on_re&id=13213 of bij deze Engels-talige website: http://www.lewrockwell.com/sardi/sardi84.html

  Was u van deze, toch zeer belangrijke informatie, op de hoogte? Wij denken en weten bijna zeker van niet want, er is nagenoeg geen media aandacht voor geweest en dat is vreemd! Toch manipulatie? Trek uw eigen conclusies maar weer.

  Ook bij deze, recent achterhaalde, Engelstalige-website zeer veel info over Gc-MAF: http://www.godlikeproductions.com:80/forum1/message552963/pg1

  Correspondence to Dr. N.Yamamoto: Division of Cancer and Molecular Immunology, Socrates Institute for Therapeutic Immunology, 1040 66th Ave, Philadelphia, PA 19126-3305, USA. E-mail Dr.N.Yamamoto: nobutoyama@verizon.net

  MAAR VITAMINE-D DOET NOG (VEEL) MEER EN….. HET BIZAR FALENDE BELEID!

  Zie:http://www.ad.nl/diagnose/2774653/Vitamine_D_doet_meer_dan_gedacht.html http://www.telegraaf.nl/etenengenieten/culinisten/felixwilbrink/article1343450.ece

  JAARLIJKS 7000 ONNODIGE KANKERDODEN DOOR FALEND (OVERHEIDS) BELEID!
  Het beleid en onderzoek naar de effectieviteit van vitamine-D en kanker schiet niet op waardoor er in Nederland per jaar 7000 onnodige kankerdo-den te betreuren zijn. Het beleid schiet niet alleen te kort er wordt vanuit de overheid zelfs niet of nauwelijks aan gewerkt en wordt zelfs gedwars-boomt. Lees verder bij pdf-file: http://www.kanker-therapie.nl/pdf/vitamine-d.pdf

  Ton Claessen, lid van de landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten, W.W.K: http://www.kankerwelzijn.nl en http://www.chemo-versus-hippocrates.nl/ en tevens webmaster van: http://www.natriumbicarbonaat.blogspot.com voor meer info effectieve alternatieve behandelingen van kanker…. en die zijn er absoluut, maar worden vaak doodgezwegen of in discrediet gebracht door mogelijke handlangers, danwel aanhangers van het verderfelijke gedachtengoed van de VtdK.

  PS
  Desondanks wensen wij vandaag (nieuwjaar), allen een gelukkig maar vooral gezond 2009.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.