Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > We moeten onze frequentie verhogen!

We moeten onze frequentie verhogen!

Vandaag liet eerste medicijnvrije nu ex-huisarts op een filmpje op Linked-in weten dat mondkapjes nonsense zijn, dat er in Duitsland al 4 gezonde kinderen overleden zijn door mondkapjes (bron afwezig…..) Ze sprak over ‘crazy masks’, en noemde mondkapjes zeer ongezond. Geen enkele bron noemen uiteraard…

Ze noemde het overlijden van de kinderen ‘sick and insane’. En dat het enige echt zinvolle wat je tegen Corona kan doen, zo vervolgde is is ‘je frequentie verhogen’, ’to bring your frequency up’. Ze riep verder op om mensen te steunen die weigeren mondkapjes te dragen.

Zie: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6718063063288868864/

Frequenties verhogen

Het is nogal wat voor iemand die zich op Linked-in affineert als :’Eerste medicijnvrije huisarts, psycholoog, sport- en yoga instructrice, dōTERRA wellness advocate.’

Wat is dat toch met sommige collega’s dat ze ineens het licht van het bewustzijn zien en menen dat door frequentie verhoging alles in liefde en licht oplost? Dat komt omdat er een grote groep goedwillende mensen zijn, die door mediteren, yoga, qigong etc een nieuw duidingskader nodig hebben, het oude materialistische kader is voor hen dood.

Maar in plaats dat ze echt zich overgeven aan diepe meditatie, omarmen ze een oppervlakkig maar fijn voelende new-age stroming. In die stroming spelen chakra’s een grote rol, en dien je je energie stap voor stap te verfijnen en daarmee je frequentie te verhogen.

Deze sterke beeldspraak en metaforen werken als een vergrootglas voor de eigen overtuigingen dat het anders moet. Helaas wenden deze zoekenden zich niet tot Advaita of Zen, waar al deze new-age taal totaal in zou oplossen.

Metaforen, magisch en alchemistisch denken is van alle tijden, ook anno 2020 komt dit weer in alle hevigheid terug. Omdat mensen klaar zijn met het virus, (maar het virus is niet klaar met hen), klaar zijn met de wetenschap (wetenschap is ook maar een mening), en klaar zijn met de kerk (die ketent mensen alleen maar). En klaar zijn met de regering, want iedereen weet het inmiddels beter, toch. Ons land bestaat in wezen uit de beste stuurlui.

Wie gaat de frequenties verhogen?

Nu is de oproep om je frequenties te verhogen op zich in new-age taal een bekende oproep. Alleen niemand denkt door. Wie moet er nu die frequenties verhogen? Het is een von Münchhausen opdracht, de baron wilde zich immers aan de eigen haren uit het moeras trekken, om zichzelf ze te redden van de lagere frequenties waarin hij dreigde te zinken. Los van de vraag waarom je eigen frequenties niet goed zijn, en verhoogd moeten worden. Het mensen voorspiegelen dat ze steeds hoger moeten vibreren (meer moeten bereiken, etc etc) is een oeroude truc die we al in de kerk gezien hebben, anders kom je immers niet in het paradijs. Het paradijs van de middeleeuwen is de hogere frequentie van nu. Laat je niet zand in de ogen strooien door new-age talk! Er valt niets te verbeteren aan jezelf, je kan immers niet met jezelf strijden. Je kan alleen omarmen wat er is, en werken aan een ontwaken uit de hypnotische staat waarin je bent. Een staat die gekarakteriseerd wordt door identificatie met je eigen gedachtes en gevoelens. Pas als je gewaar bent van die eeuwige stroom van identificaties kan je uit de macht ervan ontwaken. Daar heb je geen hoge frequenties voor nodig, maar alleen het doorbrekende inzicht. Het inzicht dat je niet bent die je denkt en voelt dat je bent. Zie verder Zen en Advaita…;)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.