Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Energetisch > Bioresonantie arts legt behandeling uit van ‘Vervuild bindweefsel’

Bioresonantie arts legt behandeling uit van ‘Vervuild bindweefsel’

Een vrouwelijke collega arts, Corry van den Berg-Lunter, noemt zichzelf op haar website Arts Integrale Geneeskunde en kPNI – veel patienten zullen dat niet meteen begrijpen, de uitleg van deze termen ontbreekt op haar homepage.

Je verwacht van een arts dat ze haar patienten zo voorlicht dat de patienten begrijpen waarom het gaat. Daar schiet deze collega al meteen in tekort. Ze behandelt patienten met bioresonantie en legt uit dat dat “een methode is gebaseerd op kennis van acupunctuur, orthomoleculaire voeding, homeopathie, electro acupunctuur en nog veel meer.”

Nu zal het voor velen geheel onduidelijk zijn wat valt onder ‘en nog veel meer’. Daanaast is het bizar een een behandelmethode te omschrijven op de wijze waarop deze arts dat doet.

De arts legt verder aan de patienten uit hoe een en ander in het werk gaat en merkt op: “Ik ben van mening dat er een samenhang bestaat tussen het functioneren van verschillende groepen organen.”

We zullen niet haarkloven maar een arts met een opleiding van 6-7 jaar die dan van mening is dat er een samenhang bestaat tussen het functioneren van verschillende groepen organen MET WAT? laat zich toch wel een beetje erg vaag uit.

Vervolgens legt ze uit dat ze in haar praktijk wat voor soort problemen ze in haar praktijk tegenkomt – en dan volgt er een hele rij van aandoeningen die we in de geneeskunde niet kennen, en waardoor we zelfs twijfelen of het hier op een arts gaat. Zo noemt ze o.a.

  • Onvoldoende mogelijkheid van het lichaam om te ontgiften,
  • Vervuild bindweefsel
  • Blokkade van de wervelkolom

Het lijken allemaal meer filosofische problemen, in ieder geval kunnen we deze indicaties in geen enkel medisch leerboek terug vinden.

De arts sluit haar voorlichting op haar homepage af met een behoorlijk bizar statement – ze gebruikt klaarblijkelijk een speciale vorm van bioresonantie met het Bicom apparaat, en ze zegt daarover:

“De Bicom bioresonantie therapie is een beproefde therapie methode en wordt erkend binnen de speciale behandelingsrichtingen.”

IOCOB heeft nog nooit een bewijs mogen zien over hoe beproefd deze behandeling zou zijn, en meent bovendien dat deze bioresonantie therapie zeker NIET erkend zal zijn ‘binnen de speciale behandelingsrichtingen’, whatever that may be.

Een rood stoplicht voor bioresonantie is al vaker door IOCOB aangegeven.

Bron: Corry van den Berg-LunterArts Integrale Geneeskunde en kPNI

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.