Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Zapper bij kanker: misleiding

Zapper bij kanker: misleiding

hulda_clarks_bizarre_boek.jpgMevrouw Hulda Clark en haar vernieuwde super zapper is overal op het web aanwezig. Deze niet-arts heeft een bizar apparaat ontwikkeld, met de science fictionachtige naam super-zapper. Een nieuwe telg van haar verkoooplijn van zappers. Dit apparaat werkt ook als een science fiction apparaat, aldus de Hulda-Clarkianen. De bacterie die kanker verwekt kan namelijk in een behandeling weggezapt worden. Een soort afstandsbediening dus. IOCOB waarschuwt de consument dat deze benaderingen totaal onbetrouwbaar zijn. Helaas werken er in Nederland zowel leken-therapeuten als artsen mee. Alleen al de titel van dit boek diskwalificeert de methode: genezing van alle progressieve kankervormen....

Als je echt lachen wilt, kijk dan eerst even naar dit filmpje…


 

De Clark* zapper* wordt meestal direct in verband gebracht met de uitvinding van Rife, ook elders op deze website besproken. Dr Rife* was iemand, die volgend op een academische loopbaan het geloof opvatte dat er een bizarre bacterie was, bacterie X , die kanker* veroorzaakt. Met het toedienen van bepaalde frequenties zou je die bacterie in het bloed kunnen doden, en de kanker* verdwijnt.

Het moge duidelijk zijn dat er nog nooit onderzoek uitgevoerd is om deze claim te ondersteunen, ondanks het feit dat men al meer dan 50 jaar dit soort Rife* machines en zappers op de markt brengt.

Rife* machines en Clark* zappers maken gebruik van de metafoor, die patienten zeer aanspreekt. Kanker* wordt veroorzaakt door een onbekende bacterie. Dat is dan een duidelijke oorzaak. En met de trillingen van de zapper* zap je de bacterie stuk. Weg kanker* dus. Duidelijk verhaal. Alleen heel erg onjuist.

Om een illustratie te geven van hoe men de zapper* aan de man brengt een citaat:

Met de echte Zapper, ontwikkeld en getest door Dr. Hulda Clark, kunt u zich bevrijden van parasieten, bacterien en virussen, en een eind maken aan kwalen en problemen die u misschien al lang heeft, maar waarvoor niemand een oplossing kon vinden, zonder schadelijke bijwerkingen!


U doet een eenmalige investering in uw gezondheid en U heeft geen dure therapeuten en middeltjes meer nodig!
Ook kan uw immuunsysteem na een kuur met de Zapper* makkelijker met de ‘dagelijkse’ nieuwe indringers afrekenen.
U wordt dus minder snel ziek en u zult zich in het algemeen energieker voelen!

En in verband met de kanker* en de bacterie een citaat:

In 1930 was al duidelijk dat kanker* veroorzaakt werd door een venijnig kleine bacterie. Rife, de onderzoeker die als eerste de bacterie gevonden had, door gebruik te maken van zijn eigen microscoop bij 20.000x vergroting, nam deze bacterieen uit de tumor door middel van filtratie en spoot de Bacilli-X (BX) in bij 400 ratten. Alle 400 ratten ontwikkelden zeer snel gigantisch grote tumoren. Vervolgens kon dezelfde Bacilli-X weer in groten getale gefilterd worden uit de tumoren. Dit leverde het bewijs dat de tumoren veroorzaakt werden door de BX.

Deze studie is nergens gepubliceerd en vermoedelijk dus verzonnen.

Genezing volgt automatisch wanneer de Bacilli-X (BX) uitgeroeid wordt. Dat heeft Rife* ook bewezen. In 16 terminale patienten werd de Bacilli-X uitgeroeid door middel van een ingenieus stralingsapparaat, de Rife* Machine. Elke bacterie heeft zijn eigen frequentie en na veel zoekwerk vond Rife* de frequentie van de BX. Door een heliumlamp op een bepaalde frequentie zijn licht het lichaam in te laten stralen, worden alle BX bacterieen gedood. Alle 16 patienten werden genezen verklaard Na follow-ups kwamen de tumoren niet meer terug.

Helaas is er in Nederland zelfs een artsenvereniging die de Clark* zapper* ondersteunt, A.B.B. Artsenvereniging voor bio-fysische en bio-informatietherapie. Deze artsen steunen vrijwel alle vormen van bioresonantie, en rekenen de volkomen onbewezen Clark* en Rife* behandelingen tot de bioresonantie.  Ook bioresonantie producenten leiden leken op in het behandelen met frequenties volgens Hulda Clark* en Rife. Helaas, IOCOB meent dat dit misleiding is van de consument en wijst patienten erop dat leken geen behandelingen zouden moeten aanbevelen, met name niet op het gebied van kanker.

Beoordeling

Alle beweringen rond de successen van behandelingen volgens Hulda Clark* en Raymond Rife* zijn verzonnen, en IOCOB heeft in geen enkele database ooit klinische literatuur kunnen vinden waar uit blijkt dat deze principes klinisch relevant zijn.  Een rood stoplicht dus.

Berichten

 1. michael schreef:

  Ik denk dat men het fijn vindt om dat er iets weggezapt wordt, dan kennen we toch ook uit de SF.. DE toekomst is NU geworden, dat moeten patienten denken als ze naar een zapper therapeut gaan, lijkt me….

 2. doc schreef:

  Beste Kees, dat is een behoorlijk vaag krantenartikel, dat niet boven de lokale krantjes uitkomt en geen fatsoenlijk wetenschappelijk verhaal. Dat is nu precies het probleem, iedereen kan wel een persoonlijk verhaal neerzetten, maar zo haal je het kaf niet uit het koren. Je moet echt gewoon onderzoek doen, en dat is op het gebied van Rife en zappers nooit gedaan. Vraag je je niet af waarom? Omdat helaas deze methoden niet werkzaam zijn! Laat eens een rijke radionica expert een fatsoenlijk simpel onderzoek opstarten. Ik ben er zeker van dat IOCOB een design snel kan maken!!!

 3. kees dam schreef:

  even doorscrollen naar onder het krante-artikel; daar staat uitgebreid een degelijk onderzoek beschreven en daaronder ook nog eens gedetailleerd een vijftal casuistieken

 4. Anita schreef:

  Feit blijft dat iatrogene (door reguliere geneeskunde veroorzaakt) oorzaken de 3de doodsoorzaak is bij de mens!! Wetenschappelijk is alles en wederom niets te bewijzen. Men kan namelijk alles op verschillende manieren interpreteren dan wel verdraaien.
  De geschiedenis staat vol van medische missers. Over enkele jaren zal men ook over de hedendaagse aanpak o.a. bij kanker, alleen maar met het hoofd kunnen schudden. Het werkt NIET is barbaars, primitief en kortzichtig. Wat werkt is de astronomische winst wat darmee gegenereerd wordt.
  Nog nooit heeft een geneesmiddel (naam is al misleidend) een mens van iets genezen. Men heeft alleen symptomen onderdrukt die later elders en in mogelijk andere vormen te voorschijn komen.
  Wat helpt is om de zelfgenezende kracht die een ieder van ons bezit te versterken en dat doet men niet met een bom die alles plat gooit maar met leefstijlverandering ontgiftiging , voeding etc.
  Neem nou de enige behandelwijze bij kanker.:Chemokuur, bestraling en operatie. Dit is al genoeg om de gezondste onder ons heel ziek te maken laat staan al een ziek iemand. Mensen die deze behandelwijze volgen en niets aan de oorzaak van hun ziekte (lees nog steeds hetzelfde leefstijl volgen dat hun ziekte in eerste instantie heeft laten ontstaan) zijn niet in staat volledig gezond en kankervrij te blijven. Ze zullen na enkele jaren mede door de agressieve kankerverwekkende behandeling opnieuw tumoren ontwikkelen.
  Feit is ook dat mijn vriendin er misschien niet meer onder ons was als ze niet radicaal voor een totaal ander aanpak had gekozen. Vandaag geniet ze van een gezonder dan ooit bestaan en dat zonder de reguliere behandelwijze die heeft haar enkele jaren terug van al haar levenskracht en energie beroofd en haar ten dode opgeschreven!!!!
  Zie hiervoor ook http://www.hippocratesinst.org

 5. Bart schreef:

  Het verbaast mij dat IOCOB de zapperbehandelingen afwijst met de woorden dat er nooit onderzoek naar gedaan is. Je kunt dan idd niet zeggen dat wetenschappelijk is aangetoond dat het werkt. Echter evenmin kun je zeggen dat wetenschappelijk is aangetoond dat het niet werkt. Het zou IOCOB sieren als ze initiatief zouden nemen om hier onderzoek naar te doen, eventueel samen met voorstanders van deze behandelingen.
  voor mij is de stand, wetenschappelijk gezien, op dit moment 0-0
  Gevoelsmatig denk ik dat de zapper mogelijk ergens toch wel vooer iets te gebruiken is.

 6. Jack schreef:

  Cytostatica worden geselecteerd m.b.v. statistiek. Herhaaldelijk uitproberen en selecteren van wetenschappelijk beredeneerde samenstellingen van chemische stoffen.
  Bij de zapperbehandeling is geen effect aantoonbaar zowel niet positief als negatief. Als er vele (duizenden) vergelijken zijn gedaan op een controleerbare wetenschappelijke manier en deze 0-0 blijft staan dan is er toch iets bewezen.
  Namelijk de zapperbehandeling doet helemaal niets.
  Hetgeen ook verwacht kan worden op basis van wetenschappelijke inzichten m.b.t. elektromagnetische velden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.