Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Bioresonantie en Inergetix

Bioresonantie en Inergetix

Elke week lijken er bioresonantie systemen op de markt geintroduceerd te worden, die steeds volgens de producenten beter zijn dan de oude versies. En dat terwijl van geen enkel bioresonantie apparaat bewezen is dat het een zinvolle bijdrage vormt bij de diagnose en de behandeling van welke aandoening dan ook. Nu weer een nieuw systeem, dat zelfs de per definitie misleidende zappers omarmt, het Inergetix systeem.

Het Inergetix systeem beweert namelijk dat:

Kiran Schmidt, Duits fysicus en therapeut heeft de afgelopen 10 jaar het CoRe systeem ontwikkeld vanuit de noodzaak om objectiviteit en reproduceerbaarheid als norm in te voeren in een modulair systeem dat op vele vlakken inzetbaar is, zonder allerlei overbodige franje en onwetenschappelijke new-age taal.

Met dit systeem is het mogelijk om in een sessie de resultaten van een ingezette therapie direct te evalueren, waarbij het volledig “operator independent” werkt. Bioresonantie is tegenwoordig de trend, maar indien continu toegepast is de behandelaar voor een belangrijk deel met suppressie bezig. Binnen de CoRe Inergetix is het mogelijk om door 4 verschillende modules te bepalen welke benadering vereist is.

Om dezelfde reden zijn Rife, Clarke, Crane frequenties klinisch geïndiceerde waarden, dus niet holistisch. Met een systeem wat de juiste frequenties en kleuren detecteert op resonantieniveau benader je de patiënt wel in zijn totaliteit.

Door de hoge mate van precisie is, met deze benadering, frequentie- en kleurentherapie maar eens in de twee a drie weken nodig en hoeft er ook tussendoor niet met een Zapper gewerkt te worden. Hierdoor is het CoRe Inergetix systeem een hybride systeem, wat zowel op informationeel (quantum) als op energetisch/causaal niveau werkzaam is.

Beoordeling

Als u dit begrijpt, laat het ons weten. Uit deze tekst blijkt zonneklaar dat Professor Ernst, de hoogleraar complementaire en alternatieve geneeskunde van de universiteit van Exeter gelijk had. Waarin dan? Dat binnen de bioresonantie pseudowetenschappelijk taalgebruik ingezet wordt om therapeut en consument te verleiden deze methoden voor echt aan te zien. Dat lukt momenteel overigens in Nederland behoorlijk goed. IOCOB is de enige organisatie die vooralsnog deze stroming in detail doorgelicht heeft en de consument duidelijk maakt dat dit hele veld beter gemeden kan worden.

Rife en Clarke zijn op onze website besproken als volledig misleidende systemen, die helaas veel kanker patienten valse hoop voortoveren, en IOCOB beoordeelt vooralsnog systemen die zich op dit gebied bewegen met een rood stoplicht. Totdat bewezen is dat de systemen daadwerkelijk zinvolle resultaten opleveren, waarmee patienten gebaat zijn.

Bron

Energetix site

Berichten

 1. doc schreef:

  Zeg IOCOB, wat een toestand met die bioresonantie, hoeveel verschillende van die apparaten zijn er, ik dacht alleen MORA en BICOM…

 2. Wouter schreef:

  Ik ben benieuwd wat IOCOB zegt, maar volgens mij zijn dat vele tientallen, want alleen op deze website staan er al bijna 10 volgens mij. Is het soms momenteel een grote markt???

 3. michael schreef:

  Misschien schokkend, een citaat uit de BICOM site:

  Jaarlijks worden er miljoenen behandelingen mee uitgevoerd.

  En dat voor een medische behandeling die nooit bewezen heeft te werken….hoe kan dat eigenlijk?? Zijn de mensen nu zo dom, of is de marketing van BICOM zo ingenieus???

 4. chvervo schreef:

  Bioresonantie, Zapper en Inergetix

  Hoe is het mogelijk dat zulke praktijken kunnen bestaan in Nederland, land van registraties en indicaties, regeltjes en inspecties, verwijzingen en toewijzingen.
  Het is niet niks, verleiding van therapeut, misleiding van patient, alles door niet-artsen. Heeft de Artsenvereniging voor Biofysische en Bioinformatietherapie gegevens over onderzoek van patient/tevredenheid en kosten/baten uitkomsten van behandelingen?
  Hoe komen ziektekostenverzekeraars er toe om deze behandelingen te vergoeden en om welke bedragen gaat het dan?
  Is er iets bekend over bioresonantie-therapien en effecten daarop van zendmasten in ons milieu??
  Allemaal vragen die een bewezen antwoord behoeven!

 5. vera schreef:

  Ik ben het helemaal eens met deze visie, vooral van benaderingen zoals deze zouden de gebruikers en met name de producenten onderzoek moeten doen naar de kosten effectiviteit van bioresonantie!

 6. IOCOB schreef:

  We hebben op de IOCOB website hier aandacht aan besteed, het hangt volgens ons samen met de kracht van de metafoor: schoonmaken en trillingen terug geven en omkeren, en stoorvelden, zijn allemaal soort Prillewitzkofski termen die de mensen aanspreken en waarvan het lijkt alsof er wetenschap achter zit.

 7. IOCOB schreef:

  Beste Doc en Wouter,
  Volgens IOCOB zijn er wereldwijd momenteel meer dan honderd verschillende vormen en in Nederland al zeker 30 of meer. Alleen de BICOM heeft hier in Nederland al meer dan 200 therapeuten die zo’n apparaat gebruiken, dus dan heb je een idee over de grootte van de markt. Als je dan weet dat een apparaat tussen de 15.000 en 20.000 Euro kost, inclusief programmatuur, dan gaat het duidelijk om veel geld. Geen wonder dat de wetten van fatsoenlijke medische marketing hier met de voeten getreden worden. De BICOM heeft wereldwijd 6000 apparaten afgezet…en maakt veel reclame onder leken, helaas!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.