Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Biologische tandartsen slaan plank mis met zapper en VEGA

Biologische tandartsen slaan plank mis met zapper en VEGA

De Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Biologische Tandheelkunde geeft vaak de schuld van allerlei verschillende aandoeningen aan almalgaan vullingen. Duidelijke bewijzen daarvoor zijn nooit geleverd. Helaas slaan ze nu de plank echt goed mis met het verwijzen naar de Hulda Clark* site voor kanker* op hun eigen site. Hulda Clark* meent dat ze de totale genezing van kanker* met haar zapper* heeft gevonden. Zonder enig bewijs misleidt ze de consument en vele therapeuten. Ook verwijzen de biologische tandartsen naar het nut van de VEGA* test, een bioresonantie* methode. Met de VEGA* test, aldus de tandartsen, is alles te meten, zelfs psychische problematiek. Helaas voor hen is de VEGA* test aantoonbaar onjuist.

De werkzaamheid ervan is nooit aangetoond. Recent onderzoek heeft bovendien uitgewezen dat de VEGA* test geheel onbetrouwbaar is. En de adviseur van dat onderzoek was consulent bij VEGA.

Verder geloven de tandartsen dat homeopathie op celniveau bewezen is. Door Roel van Wijk. Deze onderzoeker zelf zal zeker niet achter de interpretatie staan van de biologische tandartsen. Jammer dat de tandartsen zo veel leentjebuur spelen bij complementaire stromingen die niet uitblinken in helderheid.

EBM en Marktwerking

Bij het ontwerpen van een Evidence Based complementaire geneeskunde, die tot een geintegreerde geneeskunde in Nederland zou kunnen leiden, horen stromingen zoals zappers en VEGA* testen niet. Zappers, VEGA* test en Bioresonantie* benaderingen zijn nooit getoetst op de klinische waarde. Dat zal ook nooit gaan gebeuren. Vreemd eigenlijk, met alleen in Duitsland al meer dan 6000 bioresonantie* apparaten van een bepaald merk, en honderden verschillende merken op de markt. Vreemd? Nee eigenlijk niet. Want onderzoek zou, zoals reeds in twee studies gebeurde, steeds op het zelfde uitkomen. Namelijk dat bioresonantie* niet werkt. Daardoor zou veel omzet verloren gaan….

Een andere vereniging waar artsen en tandartsen opgericht hebben is de ABB; hier vinden we overeenkomende uitgangspunten.

Artsenvereniging Biofysische Geneeskunde en Bio-Informatie Therapie (ABB)

Ook de Artsenvereniging Biofysische Geneeskunde en Bio-Informatie Therapie (ABB) huldigt dezelfde opvattingen. Veel van de tandartsen zijn ook lid van beide verenigingen. Deze vereniging heeft op haar site onbegrijpelijke informatie opgenomen en lijkt zeer beinvloed te zijn door producenten van bioresonantie* apparatuur, zoals de BICOM. We vinden op hun site een voorbeeld van  wat deze artsenvereniging onder wetenschappelijk onderzoek verstaan:

 • Bicom Tumordiagnose en Bicom Tumortherapie op basis van de Apoptose.

  Dat zou wetenschappelijk zijn? Elders op de IOCOB website werd al aandacht gegeven aan het feit dat de BICOM organisatie leken opleidt in tumordiagnostiek en behandeling. Nu blijkt zelfs een artsenorganisatie te verwijzen naar BICOM tumordiagnostiek en therapie. Dat hier nooit bewijs voor geleverd is, moge duidelijk zijn. Dat artsen zich scharen achter onbewezen vormen van kankerbehandeling is voor IOCOB een reden om deze vereniging erop te wijzen dat ze de misleiding door de bioresonantie* industrie op deze wijze ondersteunen.

  Bron

  Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Biologische Tandheelkunde

 • Gerelateerde artikelen:

  Berichten

  1. Peter schreef:

   Elke arts in opleiding leert vanuit de grote boeken dat kwik (gebruikt in fluoride) en fluoride (gebruikt in de meeste tandpasta’s en vele waterzuiveringstechnieken in steden) zeer giftige materialen zijn. Het zou naief zijn om te denken dat deze stoffen in de mond geen kwaad zouden doen.

   Volgens de American Dental Association (ADA) zouden de materialen in de mond geen kwaad kunnen. Echter, wanneer amalgaam verwijderd word moet het worden worden afgehaald door een speciaal chemisch vervoer en dient het te voldoen aan strikte verpakkingseisen.

   Even als commentaar op de vorige reactie; er zijn voldoende bewijzen dat amalgaam velen ziektes veroorzaakt. Het is echter niet alleen amalgaam dat problemen kan veroorzaken via de mond en het gebit!

   Er zijn tevens onderzoeken gedaan naar dieren die vullen kregen van dit materiaal. Het blijkt dat binnen een korte tijd een grote concentratie kwikdeeltjes waren versprijd over de organen vand e arme beesten. Laten we ook even stilstaan bij het feit dat de vullingen over de jaren MEER gaan afgeven dan na plaatsing.

   Als je meer wilt lezen over de schadelijkheid van traditionele tandheelkunde, vullingen, kronen, fluoride en de werkwijze van tandartsen dan raad ik je het boek ‘ whole body dentistry’ aan. Goed onderbouwd met onderzoeken en duidelijk geschreven.

   Ik denk dat we onze gezondheid behoorlijk kunnen verbeteren, amalgaam is slechts een van de oorzaken. Volgens het boek komen er meerdere dingen kijken, bijvoorbeeld dieet, wortalkanalen en (zoals eerder genoemd) fluoride.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.