Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Energetisch > Biofotonen en Bioresonantie

Biofotonen en Bioresonantie

De bizarste voor de gekhouderij van deze eeuw: Biofotonen en bioresonantie. Twee mooi klinkende woorden. Het eerste is binnen de biologie bekend: elke levende cel zend hele kleine hoeveelheden licht uit, als bijproduct van de stofwisseling. Het tweede woord klinkt als een klok, maar heeft geen enkele biologische basis. Binnen het vakgebied van de biologie zijn er geen artikelen  te vinden van de hand van biologen, in vaktijdschriften voor biologen. In het internet worden door leken deze beide fenomenen aan elkaar geknoopt, zodat het voor de leek helemaal een brij wordt. Als je op biofotonen zoekt, vindt je al meer dan 2000 sites, waarvan een groot deel biofotonen in verbinding brengen met behandelen van aandoeningen. 

Van EAV via Bioresonantie tot biofotonen  

IOCOB heeft al eerder alle bioresonantie literatuur en biofotonen literatuur voor u bekeken en kwam tot de conclusie dat het hier gaat om totaal onbewezen en onwerkzame vormen, die veelal door leken op de markt van de gezondheid aangeboden worden. Dat er zoveel sites zijn die biofotonen verbinden met het behandelen van allerlei aandoeningen is op zich al heel bizar. Eerst hadden we een golf met EAV, vanaf ongeveer 40 jaar geleden, de elektroacupunctuur volgens Voll. Deze behandelwijze bleek bij onderzoek niet werkzaaam te zijn. Toen kwamen er vele bioresonantie apparaten op de markt, waarvoor het zelfde geldt. En nu vanaf ongeveer 2000 steeds meer biofotonen machines….Voor al die behandelvormen geldt dat het gaat om de nieuwe kleren van de keizer.

Biofotonen en bioresonantie..

Ter illustratie een nieuwe website tekst (2008) die beide begrippen met elkaar in verbinding brengt op een totale hocuspocus wijze:  

Bioresonantie is gebaseerd op nieuwe inzichten uit de wetenschap van biofysica.

Dat is de kwantumfysica van het levende weefsel. Een geneeskunst die aanvullend kan zijn daar waar huisartsen en ziekenhuis-specialisten tegen de grenzen van hun mogelijkheden aanlopen. Het is een geneeskunst die ook heel geschikt is als preventieve geneeskunde.Het is nl. heel goed mogelijk afwijkingen op te sporen voordat ze leiden tot orgaanziektes, en voordat ze leiden tot computerscans-/laboratoriumafwijkingen etc.

Ons lichaam bestaat uit organen, botten, spieren, vetweefsel, bloed etc. Deze zijn weer opgebouwd uit vooral cellen en water. Hieraan liggen weer moleculen ten grondslag, die op hun beurt weer zijn opgebouwd uit atomen. En deze atomen zijn opgebouwd uit een celkern en elektronen. De celkern is uit weer kleinere deeltjes opgebouwd. De natuurkundigen hebben het laatste deeltje nog niet gevonden, maar het is inmiddels wel duidelijk dat materie voor 99,99% bestaat uit energie en slechts voor 0,01% uit massa.

D.w.z. we zijn eigenlijk niet opgebouwd uit massa maar uit energievelden! Dit is heel moeilijk te aanvaarden omdat we ons leven lang door onze zintuigen anders zijn geinformeerd.

Ons dagelijks leven is daardoor op een heel andere werkelijkheid gebaseerd. Maar toch is het zo. Het is geen verhaaltje, maar een wetenschappelijk feit.

Daarnaast is vanuit de biofysica bekend dat in ons lichaam biofotonen (zeer kleine lichtdeeltjes) bestaan en een belangrijke rol vervullen bij informatieoverdracht.

Vooraanstaande wetenschappers hebben dit aangetoond. (Dr. F.A. Popp kon in 1982 In het Max Planck Instituut voor Astronomie in Heidelberg samen met Beetz de biofotonen zichtbaar maken). Dit licht uit de cellen kan men niet verklaren als bijproduct van biochemische reacties, want als men de cellen invriest, blijft de afgifte aan fotonen gelijk.

De conclusies die Popp heeft getrokken zijn: deze fotonen reguleren de celgroei, zorgt voor informatieuitwisseling tussen cellen, en bestuurt de biochemische processen.

Wist u dat er in uw lichaam per seconde ongeveer 10.000.000.000.000.000.000 reacties verlopen? Dat is miljoen maal miljoen maal miljoen. Dat is veel meer dan wij ons kunnen voorstellen. Om mogelijk te maken dat dit in samenhang gebeurt, is er een zeer snelle en nauwkeurige informatieoverdracht nodig.

Dat kan slechts dmv de biofotonen.

Bioresonantie therapie werkt op bovengenoemde energievelden en de biofotonen.

Commentaar

Als u dit kritisch leest, blijft er niets meer over dan enkele zeepbellen.  Er bestaan nergens onderzoekingen die de waarde van het bovenstaande verhaal steunen voor diagnostiek en therapie. IOCOB raadt patienten dan ook af om zich te laten behandelen met biofotonen of met bioresonantie, totdat uit klinisch onderzoek blijkt dat dit veilig en effectief is.

Biophotons…..

Laten we eens in de grootste medische database kijken met het zoekwoord biophotons. Dan vinden we 22 artikelen (dat is echt heel weinig), en die artikelen hebben geen van alle een klinische invalshoek!

Het zijn voornamelijk artikelen in biologische tijdschriften over onderzoek naar de biofotonen emissie bij plantencellen, even enkele voorbeelden:

Kageyama C, Kato K, Iyozumi H, Inagaki H, Yamaguchi A, Furuse K, Baba K.Photon emissions from rice cells elicited by N-acetylchitooligosaccharide are generated through phospholipid signaling in close association with the production of reactive oxygen species.Plant Physiol Biochem. 2006 Nov-Dec;44(11-12):901-9. Epub 2006 Oct 6.PMID: 17123826 [PubMed – indexed for MEDLINE]4:Related Articles, LinksJaffe LF.Marine plants may polarize remote Fucus eggs via luminescence.Luminescence. 2005 Nov-Dec;20(6):414-8.PMID: 16078302 [PubMed – indexed for MEDLINE]5:Related Articles, LinksMansfield JW.Biophoton distress flares signal the onset of the hypersensitive reaction.Trends Plant Sci. 2005 Jul;10(7):307-9.PMID: 15951222 [PubMed – indexed for MEDLINE]6:Related Articles, LinksWijk RV, Wijk EP.An introduction to human biophoton emission.Forsch Komplementarmed Klass Naturheilkd. 2005 Apr;12(2):77-83. Review.PMID: 15947465 [PubMed – indexed for MEDLINE]7:Related Articles, LinksNiggli HJ, Tudisco S, Privitera G, Applegate LA, Scordino A, Musumeci F.Laser-ultraviolet-A-induced ultraweak photon emission in mammalian cells.J Biomed Opt. 2005 Mar-Apr;10(2):024006.PMID: 15910080 [PubMed – indexed for MEDLINE] 

Er zijn wel enkele studies gedaan naar de fotonen emissie van het menselijke lichaam, maar die publicaties verschenen meteen in tijdschriften die of niet peer-reviewed zijn, of totaal onder aan de ladder staan van alle tijdschriften, zoals het tijdschrift voor electroacupunctuur… Daar kan iedereen alles in kwijt. Bij nieuwe wetenschappelijke onderwerpen verwacht je juist heel wat anders… Science, Cell, etc. 

De studies die nog heel pril zijn, zouden ook nog door andere onderzoeksgroepen opgepakt moeten worden. Zelfs als de biofotonen ooit diagnostisch  waardevol zouden kunnen worden, kan dat pas als we het onderzocht hebben…en dat is nog steeds niet gebeurd!

Biofotonen en Aura

Er zijn zelfs mensen die de aura zien als identiek aan biofotonen.  Misschien is dat wel een verklaring waarom biofotonen zo populair worden…En behandelingen die mooie namen dragen als Healthlight…zijn niets anders dan de zoveelste soort bioresonantie of biofotonen machine op de markt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.