Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Bioresonantie; Nu Exit!

Bioresonantie; Nu Exit!

Share |

Een inmiddels ex-collega maakte onder de dekmantel van reguliere geneeskunde onder andere gebruik van pseudomedische apparatuur, waarmee de energetische toestand van de verschillende organen kan worden gemeten. Een groeimarkt overigens. Elk orgaan heeft zijn eigen al dan niet pathologische golflengte. Het zou handig zijn, dat wel.

Aanprijzingen waarbij ten onrechte een genezende suggestie wordt gewekt, maar ook misbruik van het woord ‘medisch’ schaden het vertrouwen en moeten aan banden, vindt ook minister Klink.

Kwakzapperij

En in de Volkskrant enkele weken geleden werd ook de Bioresonantie duidelijk besproken en neergezet als kwak(z)apparatuur.

IOCOB spant zich al jaren in om de bioresonantie en de elektro-acupunctuur volgens Voll, waar in Nederland circa 50 artsen mee werken, en vele honderden leken, door te prikken. Nu dringt de boodschap door tot de algemene media, Medisch Contact en de Volkskrant.

De complementaire geneeskunde kan in Nederland niet serieus genomen worden als er artsen zijn die kwakzappers inzetten bij de behandeling en menen dat elk orgaan zijn eigen frequentie heeft. Dat er een dezer maanden ook weer een heel congres gewijd wordt aan deze onzin is ook onbegrijpelijk.

De artsenvereniging voor biofysische geneeskunde en bioinformatietherapie (een hele mondvol) regelen dat congres. Samen genezen heet het. De NES is hoofdsponsor van het congres. NES, een systeem waarmee je patienten gek kan maken, en dat eerder op onze site uitgebreid besproken werd, met een rood licht!

Geintegreerde Geneeskunde put uit zinvolle stromingen, zoals de hypnotherapie, bodymind werk, Feldenkrais, acupunctuur, fytotherapie etc. De zappers en de bioresonantie maken het erg lastig voor reguliere artsen om inzicht te krijgen in de waarde van complementaire en alternatieve geneeskunde.

We zijn daarom blij met de uitspraken van Ben Crul in Medisch Contact en hopen dat onzinnige activiteiten met bioresonantie snel een aflopende zaak gaan worden in Nederland!

Bron

Medisch Contact 11 maart 2009 Vertrouwen

Publicatie 11 – 11 maart, Jaargang 2009Rubriek HoofdredactioneelAuteur Ben V.M. CrulPagina’s 443

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.