Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Meest gebruikte behandelwijzen > Acupunctuur > Acupunctuur heeft biologisch effect bij dermatitis

Acupunctuur heeft biologisch effect bij dermatitis

Share |

In een diermodel voor chronische dermatitis blijkt acupunctuur duidelijk de ontstekingseffecten meetbaar te verminderen. Het prikken van een klassieke acupunctuur punt, dikke darm 11 (op de arm) had niet alleen een duidelijk remmend effect op  ontstekingsparameters maar ook op de eczeemachtige veranderingen van de huid.

De auteurs brachten het als volgt onder woorden:

Acupuncture treatment on LI11 significantly inhibited cutaneous hyperplasia, serum IgE levels, and expression of proinflammatory cytokine (IL-4, IL-8, and TNF- α ) mRNA and NF- κ B, ERK1/2, JNK, and p38 proteins. 

De auteurs sloten af met:

These results suggest that acupuncture treatment is effective in alleviating allergic contact dermatitis by reducing pro-inflammatory cytokines and proteins.
[1] 

Referentie

[1] Park JY, Park HJ, Choi YY, Kim MH, Kim SN, Yang WM. | Effects of Acupuncture on 1-Chloro-2,4-dinitrochlorobenzene-Induced Atopic Dermatitis. | Evid Based Complement Alternat Med. | 2013;2013:982095. doi: 10.1155/2013/982095. Epub 2013 Aug 7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.