Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Energetisch > NMT: NeuroModulation Technique

NMT: NeuroModulation Technique

IOCOB werd in oktober 2009 verrast met een uitnodiging voor een nieuwe complementaire vorm van geneeskunde, NMT, oftewel NeuroModulation Technique. Deze methode is gebaseerd op de zogenaamde entanglement theorie uit de natuurkunde, dat wil zeggen, alles is met alles verbonden. Deze vorm van geneeskunde wordt door de grondlegger ook wel energetische geneeskunde genoemd. Die grondlegger is de Amerikaan Dr. Leslie Feinberg. In de uitnodiging werd meteen een heel brede claim neergelegd voor NMT:

NMT is een jonge methode waarmee indrukwekkende en reproduceerbare resultaten worden bereikt bij een grote variëteit aan (chronische) ziekten, zoals allergieën, auto-immuunziekten en bijvoorbeeld Multiple Sclerose. NMT werkt vanuit het paradigma dat onze werkelijkheid een manifestatie is van ons (onder-)bewustzijn, een zienswijze die de laatste decennia is ontstaan vanuit de inzichten in de quantum mechanica en bewustzijnsonderzoek.

MS.. en NMT

Als een nieuwe vorm van behandelen als claim MS voert, gaat het vrijwel altijd om een onzinnige, niet bewezen vorm van behandelen. Als we dan bovendien lezen dat deze nieuwe methode berust op het werk van een aantal vooraanstaande geleerden, gaat het er meestal om met die klinkende namen indruk te maken op leken.  Ook hier wordt meteen gegrepen naar de creme de la creme van de wetenschap, en we citeren:

Deze zienswijze is geen verdienste van Dr. Feinberg, maar van gerenommeerde wetenschappers als Albert Einstein, David Bohm (quantum fysicus), Dean Radin (bewustzijnsonderzoeker), Karl Pribram (hoogleraar psychologie/psychiatrie), David Chalmers (filosoof), Rupert Sheldrake (bewustzijnsonderzoeker) en de onderzoekers van het Princeton Engineering Anomalies Research lab (PEAR). 

Het noemen van serieuze topgeleerden als Pibram en Bohm in een adem met een geleerde die de weg kwijt is, zoals Sheldrake, is een tweede en duidelijk teken dat we te maken hebben met bogus. 

Op de website http://www.nmt.md/Video/index.cfm zien we de grondlegger Dr. Feinberg een uitleg geven van deze methode. Hij meent dat zijn methode het beste informatie-geneeskunde genoemd kan worden. De basis ervan is dat de therapeut en de client in een entanglement gaat, waardoor de ‘goede’ informatie binnen de client geactiveerd wordt. Om dat te ‘bewijzen’ wordt door hem in de video een verwarrend experiment genoemd, zonder bron, waaruit de entanglement zou moeten blijken. Op de video zie je de grondlegger een behoorlijk bizar verhaal vertellen met steeds meer ‘vaktermen’ en pseudowetenschappelijke concepten. De basis is een soort potpourie van elementen uit de bio-feedback en de verwarrende energetische geneeskunde.

De effecten van NMT zouden vrijwel direct te zien zijn bij bijvoorbeeld vormen van allergie. De douche van termen en serieus klinkende argumenten over hoeveel sessies je nodig hebt per indicatie en hoe de NMT-praktizijn de vooruitgang van het helingsproces kan meten, maken zeker grote indruk op leken.

Dat NMT weer een moderne variant is van de elektroacupunctuur volgens Voll en het bijgeloof over de zware metalenvergiftiging waardoor van allerlei ziekte ontstaat, lezen we uit de bekende fraseologie, zoals:

Toxins such as heavy metals are known to cause many illnesses. NMT treatment instructs the body to purge these harmful substances from the tissues, and eliminate them.

En: NMT is goed voor alles, van verslavingen tot ALS..

Met deze methode kan gelukkig vrijwel alles direct genezen worden, en we citeren even:

NeuroModulation Technique often produces instantaneous, and profound results in cases of virtually all forms of illness that are provoked by faults in the function of the ACS. This list includes all allergies, chronic degenerative diseases such as all forms of arthritis; multiple sclerosis and other demyelinating diseases; Crohn’s disease, IBS, and gastric reflux disease; infectious disease processes; all autoimmune diseases; acute and chronic musculoskeletal conditions; addictions, emotional, psychological and sensory/motor neurological disturbances. 

Heerlijk, eindelijk een geneesmethode voor verslavingen, MS, ALS, overmatig maagzuur, en onbehandelbare ziektes als de ziekte van Schilder en metachromatische leukodystrofie (ook demyeliniserende aandoeningen).  

We verwachten in 2010 de Nobelprijs voor dr Feinberg! 

HUMBUG-taal: Pernicious Synapting Patterning (PSP)

De NMT maakt ook gebruik van de bekende HUMBUG taal, het introduceren van pseudowetenschappelijke termen (de nieuwe kleren van de keizer), die zeer indrukwekkend klinken en altijd samenhangen met de meest ‘moderne visies’ op de kwantummechanica of de neurofysiologie. Bijvoorbeeld:

NMT has developed the concept of "Pernicious Synaptic Patterning" (PSPs). These are erroneous recording of patterns of data in the nervous system that compromise our brain’s information processing system. NMT very rapidly identifies these patterns, and gives the ANS the instructions it needs to eliminate the PSPs. Many conditions involve PSPs, and their correction with NMT is essential to a complete recovery. 

Pernicious Synapting Patterning (PSP)… elke neurobioloog kent PSP’s maar dan als post synaptische potentialen… Als een nieuwe loot aan de boom van dit soort onzinnige energetische geneeskunde ontstaat, vinden we meteen moeilijke namen en indrukwekkende afkortingen, die lijken op relevante wetenschap, maar duidelijk pseudowetenschappelijk zijn.

Bah, hier duikt weer een methode op om patienten op het verkeerde been te zetten.

Totdat we resultaten kunnen zien waaruit blijkt dat met  NMT MS positief beinvloed kan worden krijgt deze richting van IOCOB een rood licht.

Berichten

  1. dekort schreef:

    Het is duidelijk dat de meneer die dit geschreven heeft totaal geen ervaring met NMT heeft! Het klinkt in zijn oren ‘vaag’ dus trek meteen zijn oordeel..

    Als je regulier al jaren van het kastje naar de muur gestuud bent om vervlolgens hard tegen een hele dikke muur aan te botsen.. Ga je opzoek naar een ander methode die jouw welicht kan genezen!

    Zo kwam ik uit bij NMT! Ik leed aan de ziekte van lyme, had tal van co-infecties; bartonella, babesia, mysoplasma, 2 soorten schimmels; candida en zirhopus, 2soorten parasieten, vaccinatie-vergiftigingen, virus, andere bacterieen zoals; peptokkoken, serratia en legionella.. Dit allemaal hadden ze regulier nooit gevonden en ze verklaarde mij voor gek! Ik kreeg te horen dat het tussen mijn oren zat dat ik niet kon lopen, overgevoelig was voor prikkels zoals licht, geluid, drukte, bartsende hoofpijnen, flitsen voor mijn ogen, duizeligheid, mistig in mijn hoofd, concentratie-problemen, slaap-problemen, hartritme-stoornis, vermoeidheidsklachten, gewrichtsklachten, 11kilo afgevallen..
    Mijn leven bestond uit liggen op de bank of bed in een kamer met gordijnen dicht en oordopjes in mijn oren.. de reguliere artsen wisten niet wat ze met mij aan moesten en lieten me aan mijn lot over!

    NMT was voor mij de uitkomst! Eindelijk kreeg ik gehoor en begreep ik waarom ik zo ziek was! Dmv NMT en spiertesten kwamen we erachter wat er allemaal in mijn lichaam rondspookte! Ik werd ervoor behandeld; er werden opdrachten gegeven aan mijn lichaam om die bacterieen, schimmels, parasieten aan te vallen dmv het onderbewustzijn!
    Voor mij was dit ook totaal nieuw en ik liet me er in meeslepen.. Ik wilde deze persoon een kans geven om te kijken wat ze voor mij kon betekenen.. Na een paar behandelingen ging het voelbaar en zichtbaar beter met me!
    Nu na een aantal maanden ben ik al die indringers kwijt! En ben ik bijna lyme vrij (na 12jaar lyme).. Ik voel me als herboren en heb me al lange tijd niet zo goed gevoeld!!
    NMT werkt ECHT!! Het is een FANTASTISCHE methode om van vele ziektes, allergieen, bacterieen ed af te komen..
    Mijn halve familie doet nu aan NMT voor uiteenlopende klahcten en iedereen is zeer tevreden!
    Bv allergieen, exceem, ziekte van lyme ed

    Vel geen oordeel over iets waar je nog nooit mee in contact bent geweest!

    How can you know it if you dont even try…??

    1. monica schreef:

      hallo hoe kan ik met jou in contact komen

  2. Paulo Buijs schreef:

    L.S.,

    Ik denk dat het voor bezoekers van deze website goed is om te weten dat de hierboven vermelde beoordeling de reactie van het bestuur van IOCOB is op een uitnodiging om persoonlijk kennis te maken met NMT, haar ontwikkelaar, Dr. Leslie Feinberg, en een van de wetenschappelijk medewerkers van Dr. Feinberg, Dr. Riccardo Cassiani Ingoni.

    Tijdens deze bijeenkomst zou ook een demonstratie plaatsvinden van NMT middels de behandeling van iemand met de diagnose anafylaxis, een levensbedreigende allergische reactie. Immers, wat kan men beter doen dan de werking van een methode aantonen door eenvoudigweg te laten zien wat het kan. De genoemde behandeling is al meer dan 40 maal door Dr. Feinberg voor publiek uitgevoerd en in ALLE gevallen tradt na de behandeling van ca. 20-30 minuten behalve enige tintelling nauwelijks een allergische reactie op na blootstelling aan de allergenen. Dit resultaat wordt overigens ook regelmatig behaald door artsen/therapeuten die NMT toepassen. IOCOB vind het echter niet de moeite waard om op de uitnodiging in te gaan en heeft de aankondiging van deze demonstratie per kerende e-mail als ‘kermisachtig’ beoordeeld.

    De toonzetting van de beoordeling hierboven alsmede het feit dat in de beoordeling geen vermelding wordt gemaakt van een peer-reviewed studie naar de positieve effecten van NMT bij ostenecrose, toont een grote mate van vooringenomenheid van IOCOB over een methode die men niet kent en die met een aantal ongefundeerde argumenten wordt afgeserveerd. Ook de voorlopige resultaten naar de behandeling van autisme zijn buitengewoon positief en men heeft bewust nagelaten deze te noemen. Met andere woorden, IOCOB had in plaats van een negatieve beoordeling over NMT bij MS een oordeel van veelbelovendheid kunnen geven van NMT bij ontstekingen of autisme. Erg jammer en gezien deze vooringenomen houding zullen wij een inhoudelijke reactie verder achterwege laten.

    NMT is een jonge methode die na 20 jaar studie met zeer beperkte (financiele) middelen in de klinische praktijk is ontwikkeld en waarvoor tot op heden geen budgetten beschikbaar zijn voor grootschalige klinische studies. Gezien de resultaten die met NMT worden behaald zijn wij het overigens wel eens met IOCOB dat Dr. Feinberg de Nobelprijs verdient voor zijn werk.

    Paulo Buijs
    Alpha Up – Amsterdam

  3. Frank schreef:

    Beste IOCOB,

    Het onderzoek naar het inzetten van NMT bij autisme lijkt redelijk gedegen te zijn uitgevoerd, alleen is de steekproef vrij klein (18 kinderen), en het is mij niet duidelijk of het een onafhankelijk onderzoek is. Wat is jullie mening?
    Zie:
    http://www.autismone.org/content/rapid-clearing-autism-symptoms-neuromodulation-technique-new-healing-modality

    Beste meneer Buijs van Alpha Up,

    Waarom wordt er zo onduidelijk gedaan over wat de therapie nu precies is? Hoe wordt de diagnose gesteld? Wat gebeurt er in de sessies, en waarom hoeft de patiënt er zelf niet bij te zijn? Nu heeft het wat mij betreft een te hoog “Jomanda-gehalte”. Als de therapie inderdaad zo effectief is als wordt beloofd, dan zal een openheid van zaken omtrent de therapie alleen maar bijdragen aan een bredere acceptatie.

    Ik hoor graag van u.

  4. simon schreef:

    Zo objectief is dit artikel helemaal niet. Er zal toch echt (objectief) onderzoek gedaan moeten worden voordat er enige conclusies getrokken kunnen worden over de werking van deze techniek. Zo’n objectief onderzoek zou dan 10 of meer mensen moeten bevatten die allemaal in anafylactische shock gaan vanwege een pinda-allergie. Na de NMT sessies zouden ze nogmaals pinda’s moeten eten, waarna, als het goed is, er geen shock meer optreedt.

  5. Marian schreef:

    Het is jammer dat de buitenwereld vaak negatief reageerd, als een therapievorm wel werkt, maar maar niet direct aangetoond kan worden hoe het werkt.
    Uit eigen ervaring met mijn moeder, ben ik wel overtuigd geraakt van de werking van NMT. Zij was na een heupoperatie allergisch geworden voor een aantal stoffen, wat resulteerde in zich heel ziek voelen, veel jeuk en uitslag hebben en daardoor niet kunnen slapen. Na 1,5 jaar reguliere geneeskunst, huisarts, streekziekenhuis, zelfs een week in het Radboud ziekenhuis Nijmegen, zonder resultaat. Al na 2 behandelingen met NMT was zij al voor 75% opgeknapt. Daardoor kreeg ik zoveel vertrouwen in die therapie, dat ik nu zelf bezig ben om het ook te leren, zodat ik ook mensen kan helpen met die therapie. Helaas durven de mensen na goed behaalde resultaten, vaak niet aan te geven bij hun behandelend arts, dat de verbetering door de NMT komt. Waarom is dat? Zijn ze bang dat ze niet geloofd worden of staat de reguliere geneeskunst er niet open voor?

  6. monique brus schreef:

    Zou iemand mij kunnen zeggen waar ik een therapeut kan vinden die NMT toepast?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.