Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Overige > Potpourri geneeskunde

Potpourri geneeskunde

brewing_something.gif

Een potpourri geneeskunde.

Als je irisdiagnostiek (rood stoplicht), paranormale geneeskunde, levend bloed-analyse (rood licht), homeopathie, oorkaarsen (rood stoplicht) en fytotherapie aanbiedt in een praktijk en wat heb je dan? Met deze 'behandelingen' afficheert zich menig moderne praktijk voor 'natuurgeneeswijze'. Te vinden op het net.

Dat is een verwording van het concept Natuurgeneeswijze. Het levert zo een bizar mengsel op van rijp en groen, van historisch achterhaalde behandelingswijzen tot moderne fytotherapie. Geen mens kan ons in een dergelijke setting uitleggen wat natuurgeneeswijze nu echt is. Zo is het een merkwaardig samenraapsel van van alles wat. Ook veel bioresonantie natuurlijk. Alleen de geschiedenis van deze richting is al boeiend. Allerlei verschillende dieeten, een beetje zichzelf respecterende natuurgenezer maakt zijn eigen dieet. Sommige zijn zinvol, andere echter geflipt. We ontmoeten veel patienten. De laatste vertelde dat ze geen koolsoorten mocht eten. Dat was hoogst kwalijk bij MS. Waarom? Omdat een Amerikaanse natuurgeneeswijzende arts dat meende op totaal bizarre gronden. En helaas gaat het verder dan alleen dieeten. We kijken even over de schouder mee van een natuurgeneeskundig therapeute die zich Natuurgeneeskundig gezondheidsadviseur noemt. Op de website van deze gezondheidsadviseur troffen we de volgende citaten aan:

Aanvallen van parasieten.. 

Door aanvallen van allerlei bacteriën, virussen, parasieten of schimmels kan de productie van Vitamine B12 worden stopgezet.

Verdrijven van parasieten 

Wij zijn gespecialiseerd in het vinden van de parasieten die tegenwoordig ook steeds vaker gemuteerd zijn. Via de Ultra Moleculaire Frequentie Therapie zijn deze parasieten goed te verdrijven. Onze werkwijze maakt het mogelijk om voor iedereen een specifiek middel te maken dat de parasiet(en) verdrijft en de disbalans in het lichaam zich herstelt. 

Autisme uit de darmen 

De maag en darmen hebben een complex en onafhankelijk zenuwstelsel, dit heet ENS wat Enteric Nervous System betekent. Hier is zeer weinig over bekend, wat het heel moeilijk maakt om hier uit te leggen. Wat zeker is is dat de functie van maag en darmen niet alleen het verteringsproces betreft. Maag en darmen geven ook signalen naar de hersenen door via het ENS. Verstoring van dit systeem geeft klachten zoals dyslexie, ADHD, depressiviteit en bijvoorbeeld autisme. 

Herpes zoster met maagproblemen…. 

Zo hebben we met regelmaat meegemaakt dat we bij jonge kinderen die de puffer (luchtwegverwijderaars) gebruikten, alleen een maagprobleem vonden. Veroorzaakt door de Herpes Zoster. Door het weghalen van dit virus konden de kinderen weer volledig gezond en zonder medicijnen functioneren. 

Wie dit begrijpt mag het op het Forum uitleggen. Hier is de link naar de natuurgeneeskundige website.

cauldron_boils.gif

 http://www.zonneschakel.nl/index.html 

Voor de goedgelovige lekenpatient klinkt dit allemaal uiterst indrukwekkend, maar het is Wichtigmacherei van de hoogste plank. Elke arts leest achter deze bizarre teksten direct het onvermogen en de onkunde van de therapeut. Deze therapeut babbelt met termen, die ze zelf niet begrijpt. Ze gebruikt tekenfilmtaal, haalt virussen weg, maakt de consument bang met woorden als mutant en hoopt op grote impact van haar Ultra Moleculaire Frequentie Therapie…

 

Natuurgeneeswijze…een duidelijk vak?

Op het net vele natuurgeneeskundige therapeuten. Iedereen brouwt zijn eigen mengsel van rijp en groen. Van zin en onzin. De citaten hierboven geven de warhoofdigheid aan van de therapeut in kwestie. Er is nog erg veel te doen voor opleidingen die natuurgeneeskundige therapeuten afleveren. IOCOB is erg benieuwd of dat gaat lukken…

We zullen in de komende weken wat meer sites van natuurgeneeswijzers bespreken.

Berichten

  1. Danielnelck schreef:

    Als je iridology bij Pub Med invoert staat meteen bovenaan een sytematic revieuw van een portugees die toont dat er meer onderzoek nodig is naar iriscopie….omdat het van waarde kan zijn als preventie methode….zo zijn er vast nog meer wel positieve onderzoeken te vinden over iriscopie…….hoezo een rood stoplicht?

  2. jan schreef:

    Vele klinische studies hebben met meer dan honderd patienten aangetoond dat een iriskijker niet kan onderscheiden of een patient bv darmkanker heeft of niet, een galsteen heeft of niet, een nierziekte heeft of niet. Irisidiagnostiek is aantoonbaar niet zinvol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.