Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Diabetes > Laag vet vegetarisch beter dan klassiek antidiabetes dieet

Laag vet vegetarisch beter dan klassiek antidiabetes dieet

Er zijn veel dieten in omloop. In de VS werd een klassiek diabetes dieet vergeleken met een dieet dat vegetarisch was en weinig vet bevatte. Er werden twee groepen gevolgd gedurende 74 weken. Beide dieten verlaagden de risicofactoren. Maar er waren voordelen bij het vega-dieet.

Both diets were associated with sustained reductions in weight and plasma lipid concentrations. In an analysis controlling for medication changes, a low-fat vegan diet appeared to improve glycemia and plasma lipids more than did conventional diabetes diet recommendations.

Dus het kan altijd weer beter! [1]

Referentie

[1] Barnard ND, Cohen J, Jenkins DJ, Turner-McGrievy G, Gloede L, Green A, Ferdowsian H. | A low-fat vegan diet and a conventional diabetes diet in the treatment of type 2 diabetes: a randomized, controlled, 74-wk clinical trial. | Am J Clin Nutr. | 2009 May;89(5):1588S-1596S. doi: 10.3945/ajcn.2009.26736H. Epub 2009 Apr 1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.