Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Yoga > Yoga bij borstkanker en menopauze

Yoga bij borstkanker en menopauze

Yoga oefeningen en bewustzijnsoefeningen zijn zinvol om een scala van symptomen die samenhangen met menopauze bij patienten die borstkanker hadden, te verminderen. Dat meldt een aantal onderzoekers van de Oregon Health & Science University in een medisch vakblad op 12 Februari 2009.

Een 8-weekse cursus gaf ook na 3 maanden nog duidelijke significante effecten op een heel aantal symptomen:

At posttreatment, women who received the yoga program showed significantly greater improvements relative to the control condition in hot-flash frequency, severity, and total scores and in levels of joint pain, fatigue, sleep disturbance, symptom-related bother, and vigor. At 3 months follow-up, patients maintained their treatment gains in hot flashes, joint pain, fatigue, symptom-related bother, and vigor and showed additional significant gains in negative mood, relaxation, and acceptance. [1]

Referentie

[1] Carson JW, Carson KM, Porter LS, Keefe FJ, Seewaldt VL. | Yoga of Awareness program for menopausal symptoms in breast cancer survivors: results from a randomized trial. | Support Care Cancer. | 2009 Oct;17(10):1301-9. doi: 10.1007/s00520-009-0587-5. Epub 2009 Feb 12.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.