Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Shinto

Shinto godheidShintoïsme is de oorspronkelijke religie/filosofie in Japan. Shinto staat voor 'de weg van de mystici' en is een soort natuurgodsdienst. Binnen deze filosofie gaat men er vanuit dat geesten overal meeverbonden zijn, geesten van bomen, bronnen, rivieren, de lucht etc. Het is een animistisch geloof waarbij ook de mens innig verbonden is met de natuur. Ikebana en sumoworstelen hebben als bron het Shintoïsme.

De Shinto healer

De Shinto heler maakt gebruik van kruiden en rituelen om de slechte geesten die samenhangen met de ziekte te verdrijven. Een van de elementen die tijdens de helingssessie gebruikt wordt is een fluitje. Dat fluitje is een steen die de heler zelf in de natuur gevonden heeft, een steen met een uitholling erin. Als daarop geblazen wordt ontstaat een hoge toon die de slechte geesten verdrijft. Binnen Shinto zijn er verschillende sekten, die aangeduid worden als Kurozumi-kyo, Konko-kyo en Tenri-kyo.

De Shinto genezer heeft dus veel gemeen met de sjamaan, en het shintoisme kan ook opgevat worden als een vorm van sjamanisme. Maar ook buddhistische elementen zijn in de loop van de tijd in Shinto opgenomen. En ook Reiki put gedeeltelijk uit de Shinto traditie.

Bronnen

  • Shinto
  • Shinto
  • Shinto
  • Jinja Shinto (Shrine Shinto)
  • Sacred Sites of Japan
  • Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.