Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Diabetes > Iraans fruit Citrullus colocynthis voor Diabetes

Iraans fruit Citrullus colocynthis voor Diabetes

citrullus_colocynthis.jpegHet Iraanse fruit Citrullus colocynthis werd in een klinische studie bij diabetes ingezet als poeder in capsules. Twee groepen van elk 25 patienten kregen gedurende 2 maanden elke dag of placebo of capsules met fruitpoeder erin. De resultaten waren boeiend. Dit was een bevestiging van de resultaten uit dierproeven met deze vrucht in 2000. 

Het HbA1C, een stof die de mate van instelling aangeeft, verbeterde, net zoals het nuchtere gucosegehalte in het bloed. [1] Farmacologisch onderzoek toonde aan dat ook deze vrucht belangrijke werkzame componenten bevat. [2] En in dierproeven was het anti-diabetogene effect ook al eerder aangetoond. [3] Een boeiend vruchtje dus.

Referentie

[1] Huseini HF, Darvishzadeh F, Heshmat R, Jafariazar Z, Raza M, Larijani B. | The clinical investigation of Citrullus colocynthis (L.) schrad fruit in treatment of Type II diabetic patients: a randomized, double blind, placebo-controlled clinical trial. | Phytother Res. | 2009 Aug;23(8):1186-9. doi: 10.1002/ptr.2754.

[2] Kumar S, Kumar D, Manjusha, Saroha K, Singh N, Vashishta B. | Antioxidant and free radical scavenging potential of Citrullus colocynthis (L.) Schrad. methanolic fruit extract. | Acta Pharm. | 2008 Jun;58(2):215-20. doi: 10.2478/v10007-008-0008-1.

[3] Nmila R, Gross R, Rchid H, Roye M, Manteghetti M, Petit P, Tijane M, Ribes G, Sauvaire Y. | Insulinotropic effect of Citrullus colocynthis fruit extracts. | Planta Med. | 2000 Jun;66(5):418-23.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.