Iraans fruit Citrullus colocynthis voor Diabetes

Het HbA1C, een stof die de mate van instelling aangeeft, verbeterde, net zoals het nuchtere gucosegehalte in het bloed. [1] Farmacologisch onderzoek toonde aan dat ook deze vrucht belangrijke werkzame componenten bevat. [2] En in dierproeven was het anti-diabetogene effect ook al eerder aangetoond. [3] Een boeiend vruchtje dus.
[1] Huseini HF, Darvishzadeh F, Heshmat R, Jafariazar Z, Raza M, Larijani B. | The clinical investigation of Citrullus colocynthis (L.) schrad fruit in treatment of Type II diabetic patients: a randomized, double blind, placebo-controlled clinical trial. | Phytother Res. | 2009 Aug;23(8):1186-9. doi: 10.1002/ptr.2754.
[2] Kumar S, Kumar D, Manjusha, Saroha K, Singh N, Vashishta B. | Antioxidant and free radical scavenging potential of Citrullus colocynthis (L.) Schrad. methanolic fruit extract. | Acta Pharm. | 2008 Jun;58(2):215-20. doi: 10.2478/v10007-008-0008-1.
[3] Nmila R, Gross R, Rchid H, Roye M, Manteghetti M, Petit P, Tijane M, Ribes G, Sauvaire Y. | Insulinotropic effect of Citrullus colocynthis fruit extracts. | Planta Med. | 2000 Jun;66(5):418-23.