Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Hypnose > Hypnotherapie geintegreerd!

Hypnotherapie geintegreerd!

De hypnotherapie is al ruim een eeuw oud. In de VS bestaat de Amerikaanse vereniging voor hypnotherapie dit jaar een halve eeuw. In de VS bestaat ook steeds meer aandacht voor geintegreerde geneeskunde, hoe kunnen we het beste uit beide werelden laten samenvloeien in de meest zinvolle behandeling van de patient. Sterker nog, er is eigenlijk maar een vorm van geneeskunde, zinvolle geneeskunde. Al dat opdelen in regulier en niet-regulier, zoals in Nederland, slaat nergens op. Er komt steeds meer ondersteuning voor deze stelling. Lees mee met een overzicht uit oktober 2008!

Dr Weisberg, van een pijnkliniek in de VS zegt het volgende: Er is steeds meer bewijs dat hypnose zinvol is als een onderdeel van de geintegreerde behandeling van veel aandoeningen die met traditioneel- reguliere aanpak moeilijk te behandelen zijn:

A substantial body of research demonstrates the efficacy of hypnosis as part of the integrative treatment of many conditions that traditional medicine has found difficult to treat (e.g., Pinnell & Covino, 2000; Elkins, Jensen, & Patterson, 2007).  

Ook heeft modern onderzoek uitgewezen dat hypnotherapie klinisch zinvol is en zelfs duidelijk meetbare fysiologische effecten heeft. 

We have come to develop more detailed expectations about the beneficial effects of hypnotic interventions for health problems. We have also come to know that in these populations hypnosis can lead not only to reduced anxiety but also specifically altered physiological parameters. [1]

Referentie

[1] Weisberg MB. | 50 years of hypnosis in medicine and clinical health psychology: a synthesis of cultural crosscurrents. | Am J Clin Hypn. | 2008 Jul;51(1):13-27.

Berichten

  1. Marieke Veenstra schreef:

    Ik heb nu al 5 jaar Herpes Genitalia op mijn kin. Ik zou graag meer informatie willen over dit chronische probleem of in ieder geval een tip om het te verbergen. Een goede camouflage misschien ?
    Alvast bedankt,
    hoogachtend Marieke Veenstra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.