Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Complementaire behandelwijzen > Kosteneffectief > Meer keus kost niet meer

Meer keus kost niet meer

Share |
Of de patient een complementaire therapie kiest om zijn klachten te laten behandelen of een reguliere therapie: dat maakt qua kosten niets uit. Dit blijkt uit een onderzoek van ziektekostenverzekeraars in de VS

Een groep fibromyalgiepatienten is onderzocht. Deze patienten hebben veel pijn. Het bleek dat deze patienten die een complementaire therapeut bezochten evenveel kosten maakten als de patienten die dit niet deden.[1] Dus bij fibromyalgiepatienten zijn complementaire therapieen niet kostenverhogend.

Referentie

[1] Lind BK, Lafferty WE, Tyree PT, Diehr PK, Grembowski DE. | Use of complementary and alternative medicine providers by fibromyalgia patients under insurance coverage. | Arthritis Rheum. | 2007 Feb 15;57(1):71-6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *