Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Diabetes > Magneetzooltjes bij neuropathie

Magneetzooltjes bij neuropathie

Uit een grote studie bij diabetes patienten met neuropathie is gebleken dat magneetzooltjes in de schoenen de klachten verminderen, zoals branderige en pijnlijke voeten. 375 patienten werden verdeeld over 2 groepen: magneetzooltjes met 450 gauss en placebozooltjes. Na 4 maanden werd geevalueerd of er een verschil in effect was tussen de 2 groepen.

In de derde en vierde maand was er significante reductie van brandend gevoel in de voeten, prikkelingen en doofheid.[1] Ook pijn die ontstond door fysieke oefeningen bleek verminderd te zijn.

De conclusie van het artikel is dat een statisch magnetisch veld tot 20 milimeter diep de huid kan doordringen en de zenuwen kan beinvloeden die deze onaangename sensaties van de neuroapathie doen ontstaan.

Referentie

[1] Weintraub MI, Wolfe GI, Barohn RA, Cole SP, Parry GJ, Hayat G, Cohen JA, Page JC, Bromberg MB, Schwartz SL; Magnetic Research Group. | Static magnetic field therapy for symptomatic diabetic neuropathy: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. | Arch Phys Med Rehabil. | 2003 May;84(5):736-46.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.