Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Glutamine bij Crohn - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Glutamine bij Crohn

Glutamine bij Crohn

Share |
Glutamine is een supplement dat wel eens aanbevolen wordt bij de behandeling van de ziekte van Crohn. Er zijn echter verschillende studies gedaan naar de effecten van dit supplement, maar geen van alle konden de werkzaamheid ervan ondersteunen. Het is niet zinvol om glutamine te nemen bij de ziekte van Crohn. Vandaar een rood stoplicht.

[1]

Ook een glutaminerijk dieet is niet zinvol gebleken. [2] 

Referentie

[1] Den Hond E1, Hiele M, Peeters M, Ghoos Y, Rutgeerts P. | Effect of long-term oral glutamine supplements on small intestinal permeability in patients with Crohn's disease. | JPEN J Parenter Enteral Nutr. | 1999 Jan-Feb;23(1):7-11.

[2] Akobeng AK1, Miller V, Stanton J, Elbadri AM, Thomas AG. | Double-blind randomized controlled trial of glutamine-enriched polymeric diet in the treatment of active Crohn's disease. | J Pediatr Gastroenterol Nutr. | 2000 Jan;30(1):78-84.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *