Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Hartproblemen > Arginine en het hart

Arginine en het hart

Arginine is een  essentieel aminozuur, en deze stof speelt een belangrijke rol bij de productie van een enorm belangrijk signaalmolecuul, NO, stikstofmonoxide. NO is weer belangrijk voor een goede functie van alle bloedvaten in ons lijf. Nieuw onderzoek (2008) toont de positieve rol van het aminozuur arginine aan bij hartziekten, coronaire aandoeningen. Maar het was een experimentele opzet en de arginine werd per infuus toegediend. Dus niet nu allemaal hoge dosis van dit aminozuur gaan slikken!

L-arginine zorgt namelijk selectief voor verwijding van vernauwde kransslagaders van het hart. De bloedstroom in het hart neemt daardoor met ongeveer een kwart toe, dat is de conclusie in een Duits onderzoek. [1]

L-arginine veroorzaakt een stijging van het molecuul NO op de plaats van vernauwingen. Die concentratie van NO is verlaagd door o.a. LDL-cholesterol.  

Een veilig aminozuur met positieve werking op het hart dus! Het werkt vermoedelijk evengoed als de bekende nitraten, die ook wel bij angina gegeven worden.  Maar daar is nog geen klinisch onderzoek naar gedaan. Toch leuk, een simpel supplement….

 

Referentie

[1] Lauer T, Kleinbongard P, Rath J, Schulz R, Kelm M, Rassaf T. | L-arginine preferentially dilates stenotic segments of coronary arteries thereby increasing coronary flow. | J Intern Med. | 2008 Sep;264(3):237-44. doi: 10.1111/j.1365-2796.2008.01943.x. Epub 2008 Mar 13.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.