Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Kanker > Aloe Vera niet zinvol bij kanker

Aloe Vera niet zinvol bij kanker

Aloe Vera is niet zinvol bij kankerbehandeling, het gel helpt niet bij de mond- en slijmvliesklachten van patienten met kanker die in dat gebied die bestraald werden. Er werden geen significante effecten gevonden op een veelheid van parameters die gemeten werden, zoals de kwaliteit van leven, de zwelling van het slijmvlies. pijn en andere klachten. De conclusie van de grote dubbelblinde studie was:

In our randomized study, oral aloe vera was not a beneficial adjunct to head-and-neck radiotherapy. The mean quality-of-life scores were greater in the aloe vera group, but the differences were not statistically significant. Oral aloe vera did not improve tolerance to head-and-neck radiotherapy, decrease mucositis, reduce soreness, or otherwise improve patient well-being. [1]

In een andere studie kwam aloe vera-gel er zelfs slechter uit dan controle creme bij patienten met operaties en bestralingen van borstkanker; er waren meer bijwerkingen in de groep patienten die behandeld werden met het gel:

In this study, aloe vera gel did not significantly reduce radiation-induced skin side effects. Aqueous cream was useful in reducing dry desquamation and pain related to radiation therapy. [2]

Referentie

[1] Su CK, Mehta V, Ravikumar L, Shah R, Pinto H, Halpern J, Koong A, Goffinet D, Le QT. | Phase II double-blind randomized study comparing oral aloe vera versus placebo to prevent radiation-related mucositis in patients with head-and-neck neoplasms. | Int J Radiat Oncol Biol Phys. | 2004 Sep 1;60(1):171-7.

[2] line-height: 13px | font-family: arial" class="Apple-style-span">12464836

Berichten

  1. Kanker schreef:

    EFFECTIEVE KANKERBEHANDELING WERD.. DE NEK OMGEDRAAID!

    Lees hier: http://tinyurl.com/yhzrkqm hoe de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), een uiterst effectieve en natuurlijke kankerbehandeling, de nek omdraaide! Dr. Ivan Danhof wordt beschouwd als de Aloë Vera-autorititeit en ontwikkelde een extract dat in zijn kliniek werd gebruikt met een genezingsgraad van maar liefts 80 %! Wederom een succesvolle therapie geëlimineerd! De ‘oorlog tegen kanker’ blijkt steeds vaker een oorlog te zijn…. tegen de genezing van kanker!!

    Ton Claessen, lid/mede initiatiefnemer landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten (WWK) en tevens webmaster van http://www.natriumbicarbonaat.blogspot.com voor meer info.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.