Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Manipulaties > Kum Nye Tibetaanse massage

Kum Nye Tibetaanse massage

Kum Nye ( uitspraak: koem nje) is een vorm van massage uit de traditionele Tibetaanse geneeskunde.Kum staat voor lichaam en nye betekent massage. Deze vorm van Tibetaanse massage is onderdeel van een groter systeem van Kum Nye, bestaande uit drie soorten oefeningen: zittende oefeningen en ademtechnieken, zelfmassagetechnieken en bewegingsoefeningen, en strekoefeningen. Kum Nye wordt ook wel Tibetaanse yoga genoemd.

Kum Nye massage specialistKum Nye behoort dus tot de eeuwenoude Tibetaanse genezingkunst en is gebaseerd op het Boeddhisme. Kum Nye wordt gebruikt ter ondersteuning van de behandeling van  uiteenlopende ziekten en als onderdeel van meditatie. Kum Nye is door de Tibetaan Tarthang Tulku gesystematiseerd toen deze in 1969 naar de USA kwam.

Kum Nye massage is ten opzichte van de ayurvedische massage steviger en er wordt minder olie gebruikt. Ook worden er veel acupressuur punten in de massage ingebouwd en diepe handgrepen op meridianen zoals die van blaas en nieren.Kum Nye opleidingscertificaat In Tibet wordt er slechts op weinig plaatsen deze vorm van massage onderwezen, ook door de simpele reden, dat het vaak te koud is voor algehele lichaamsmassages….

Boek: Tibetaanse ontspanning – Kum Nye: massage en beweging’ van Tarthang Tulku (2004) 

Tibetaanse yoga varianten zijn soms heel bijzonder, zoals  deze geheime vorm van yoga, die niemand zelf moet na gaan doen!


 

En een filmpje over de Tibetaanse yoga :


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.