Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Energetisch > BEMER (Bio-Elektro-Magnetische Energie Regulatie)

BEMER (Bio-Elektro-Magnetische Energie Regulatie)

BEMER, een afkorting van Bio-Elektro-Magnetische Energie Regulatie. Met de BEMER zou je diverse aandoeningen kunnen behandelen, waaronder MS. Op de website van de BEMER staat: De Bemer-therapie...... de ervaring is dat het heel vaak helpt. Uitgebreid literatuuronderzoek dat IOCOB deed bracht echter niets aan het licht. We hebben nergens een klinische studie kunnen vinden, en ook de claim dat de BREMER zinvol zou zijn bij MS en vele andere ziekten wordt niet ondersteund door klinische studies.

Op de Nederlandse website een groot aantal indicaties, van MS tot en met fibromyalgie. En een tabel met gunstige resultaten. Maar hoe die gemeten zijn, blijft onduidelijk.

De samenvatting van het klinisch onderzoek op de website vermeld:

Resultaat: Rapportage der patienten – 851 patienten (76%) zijn tenminste bij één ziekte klachtenvrij/goed – 196 patienten (18%) tonen tenminste bij één ziekte een verbetering – 69 patienten (6%) tonen in de behandelingstijd geen verbetering Rapportage verdeeld in procenten – 65% van de ziekten zijn met „klachtenvrij/goed“ beoordeeld – 23% van de ziekten tonen verbetering – 12% hierbij zijn in de behandelingstijd geen veranderingen opgetreden.

De indicaties die genoemd worden lopen nogal uiteen:

– Allergieënbehandeling – Artrose – Asthma bronchiale – Attention Deficit Hyperactivity Disorder – Botbreuken en letselbehandeling – Chronisch ontstoken darm – Chronisch VermoeidheidsSyndroom – Chronische polyartritis – Diabetes mellitu – Elektrosmog – Fibromyalgie – Hartbloedsomloopziekten – Hartritmestoornissen – Implantaten (metalen, plastic of elektronische) – Maculadegeneratie – Migraine – Morbus Bechterew – Morbus Parkinson – Multiple Sclerose – Osteoporose – Pacemakers – Pijntherapie – Restless Legs Syndroom – Sarcoïdose – Spierdystrofie – Tinnitus – Trombose – Verzuring-behandeling.

Er is wel wat niet klinisch werk gedaan, o.a. door dr. R.Klopp, die ook een heel dik boek schreef met meer dan 500 pagina’s over de microcirculatie. Klopp publiceerde ook wat studies op het gebied van de microcirculatie. [1] [2] [3]

Maar effecten op welke van deze bovenstaande aandoeningen zijn nooit ergens gepubliceerd, en vermoedelijk zijn de genoemde percentages een zinloze vorm van het bij elkaar harken van indrukken van een aantal artsen die de BEMER gebruikt heeft.

Vooralsnog een rood-oranje stoplicht voor de BEMER.

R. Klopp. Mikrozirkulation. 2008 

 

Referentie

[1] Klopp R, Schmidt W, Werner E, Werner M, Niemer W, Beuth J. | Influence of complementary Viscum album (Iscador) administration on microcirculation and immune system of ear, nose and throat carcinoma patients treated with radiation and chemotherapy. | Anticancer Res. | 2005 Jan-Feb;25(1B):601-10.

[2] Klopp R, Niemer W, Weiser M. | Microcirculatory effects of a homeopathic preparation in patients with mild vertigo: an intravital microscopic study. | Microvasc Res. | 2005 Jan;69(1-2):10-6.

[3] Klopp R, Niemer W, Schippel W, Krause W. | Changes in the microcirculation of the intact rat heart after iodinated and gadolinium-containing contrast media. | Invest Radiol. | 1995 Feb;30(2):69-74.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.