Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Hartproblemen > Hart en hartmeridiaan qigong

Hart en hartmeridiaan qigong

Qigong is een algemene bewegingsmeditatie, of mindfulness in beweging. Er zijn enorm veel vormen, en die ontwikkelen zich nog steeds. Hier een combinatie van 2 oefeningen om het zogenaamde hartopeningspunt welke ligt op de meridiaan die voor over buik en borst loopt, in de middellijn, de Ren Mai (RM) meridiaan met qigng van de hartmeridiaan. Eerst een serie simpele bewegingen om de hartmeridiaan te activeren, en dan volgt een bewegingspatroon om het hartopeningspunt te balanceren en voor de RM. De bewegingen langzaam uitvoeren, op de ademhaling.

Berichten

  1. jantieneke schreef:

    geweldig om het you tube filmpje te kunnen bekijken en uit te gaan oefenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.