Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Cholesterol > Artichok tegen cholesterol

Artichok tegen cholesterol

Artichok tegen cholesterol: in een dubbelblinde studie blijkt extract uit de bladeren van artichokken bij matig verhoogde cholesterol het cholesterol significant te verlagen. 75 vrijwiliggers kregen of 1280 mg van een gestandaardiseerd extract uit de artichokkenbladeren, of placebo gedurende 12 weken. 

De conclusie was:

In conclusion, ALE consumption resulted in a modest but favourable statistically significant difference in total cholesterol after 12 weeks. In comparison with a previous trial, it is suggested that the apparent positive health status of the study population may have contributed to the modesty of the observed response. [1]

De cochrane studie heeft 2 klinische gerandomiseerde studies gevonden, die beide posief waren. Meer onderzoek zal nodig zijn om de waarde van dit extract duidelijk te maken.[2]

Referentie

[1] Bundy R, Walker AF, Middleton RW, Wallis C, Simpson HC. | Artichoke leaf extract (Cynara scolymus) reduces plasma cholesterol in otherwise healthy hypercholesterolemic adults: a randomized, double blind placebo controlled trial. | Phytomedicine. | 2008 Sep;15(9):668-75. doi: 10.1016/j.phymed.2008.03.001.

[2] Pittler MH, Thompson CO, Ernst E. | Artichoke leaf extract for treating hypercholesterolaemia. | Cochrane Database Syst Rev. | 2002;(3):CD003335.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.