Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Energetisch > Rusland: Grakov’s Virtual Scanning system

Rusland: Grakov’s Virtual Scanning system

uit Rusland komen bijzondere vormen van therapie. Gebaseerd op moderne raket technologie, zo het het vaak. Nu weer een nieuw systeem, waar zelfs een enigszins serieus artikel over te vinden is:  Grakov's Virtual Scanning system. Het is een vorm van kleuren therapie, en er zit een niet alledaagse theorie achter dat kleuren effecten hebben op orgaanfuncties via het centrale zenuwstelsel. 

Het ‘bewijs’ van werkzaamheid wordt gedocumenteerd met enkele gevalsbeschrijvingen, die naar westerse standaarden bijzonder vreemd zijn, met rare medische diagnosen, zoals  ‘uncompensated impairment of spinal circulation’ bij een migaine patient. Behandeling met Garkov’s systeem gaf genezing van de migraine. Deze soort diagnoses waren in het westen een halve eeuw geleden nog al in zwang, maar bleken uiteindelijk niet overeen te komen met in de werkelijkheid bestaande toestanden. Een circulatiestoornis van het ruggenmerg uit zich niet als migraine, maar als bijvoorbeeld een verlamming.

Vooralsnog klinkt dit als weer een nieuwe vorm van bioresonantie, maar nu met gewoon licht…een soort van hybride tussen biofotonen therapie en de licht therapie uit de antroposofie, alsmede de bioresonantie.

Beoordeling 

Gezien het feit dat er geen klinische studies gedaan zijn die voldoen aan onze eisen om aannemelijk te maken dat het een werkzame en veilige behandeling is, vooralsnog een roodoranje stoplicht.  

Bron

New Light on Chromotherapy: Grakov’s ‘Virtual Scanning’ System of Medical Assessment and TreatmentAlex Hankey1 and Elena Ewing, Evidence based Alternative and complementary medicine 2006: 139-144 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.