Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Boekbespreking > Het geheim van het zijn

Het geheim van het zijn

Share |
Mens, het geheim van het zijn

Mens! Het geheim van het zijn

Het lang verwachte boek over Mens, het geheim van het zijn!!! Het is goed hier, we hoeven niet een kluizenaar te worden! De mens in de huidige maatschappij heeft NU de potentie om verlicht te worden. Juist omdat we leven in een kapitalistische wereld. Deze prikkelende stelling diept denker en ondernemer Eric Bartels uit in zijn bijzonder toegankelijke en boeiende boek.

De mens doet in zijn bestaan er alles aan om gelukkig te worden. In het begin van de mensheid was de aandacht vooral gericht op de primaire levensbehoefte. Later hield de mens meer tijd over om ook in zijn emotionele behoefte te voorzien. Bijvoorbeeld door muziek te maken of te schilderen. Nu in de 21ste eeuw hebben we alles wat ons hartje begeert. Een mooi huis, zwembad, 2de auto…Of toch niet? Ondanks al onze materiële welvaart blijft er echter toch iets van binnen knagen. We zien luchtverontreiniging, onveiligheid op straat, politieke onmacht, terrorisme,.. En we zien in onszelf jaloersheid, afgunst, ambitie, rusteloosheid, agressie. Zijn we nu wel zo gelukkig? Zijn we als mens in onze Westerse wereld wel op de goede weg? Of stevenen we af op onze ondergang? Zoals kortgeleden in een krantenkop stond: We willen de Apocalyps!

Auteur, ondernemer en merken-Guru Eric Bartels ontvouwt in Mens – Het geheim van het zijn- een bijzondere visie op ons menszijn. Daarbij put hij uit inzichten van grote filosofen en wetenschappers. Bovendien introduceert hij Het Heldere Zien van de grote filosoof Gautama Siddharta, ofwel de Boeddha.

Hij laat zien hoe relatief en ego-centrisch onze opvattingen van onze waargenomen werkelijkheid is. Hoe we gevangenen zijn van onze beperkende denkbeelden en vooroordelen. Het begrip objectieve waarheid toetst Bartels aan de allernieuwste visies uit de natuurkunde en de wetenschapsfilosofie. Maar geen moment is dit boek droog of saai wetenschappelijk. Het is totaal evocatief, het roept ons allen op: ontwaakt! Het geeft daarvoor een aantal ingangen, zoals o.a. de mensopvatting van de Russische mysticus Gurdjieff.

Dit boek is een must-have voor allen die zich realiseren hoe bepertkt we onze biografie leven is en hoe vrij we kunnen zijn.

Het boek is bestelbaar

UNTHINK 

Het boek maakt deel uit van een groot avontuur om ons Nederlandse bedrijfsleven een nieuwe bewustzijnsimpuls te geven vanuit de managementstheorie die Bartels o.a. in dit boek ontwikkelde.  

Voor meer informatie over deze geniale auteur, zijn boek en zijn organisatieUNTHINK volg de link. 

15 Mei! Het seminar MENS

Op 15 mei is de feestelijke boekenlancering. We citeren de website:

Wat ‘The Secret’ en de ‘Da Vinci code’ beloven doet MENS: het mysterie van het menselijke bestaan ontrafelen.Voor iedereen die geïnteresseerd is in het menselijke gedrag en de loop van de menselijke geschiedenis.Bezoek het seminar naar aanleiding van de lancering van het boek ‘MENS – het geheim van het zijn’ van de bekende auteur, filosoof, ondernemer en media-persoonlijkheid Eric Bartels!Schrijf u nu hier in en ontvang het boek op de dag van de lancering. 

Inschrijven op: http://www.menshetboek.nl/

Mens – het seminarSchrijf u in voor het MENS seminar en ontwikkel een nieuwe visie op de werkelijkheid!Tien jaar deed auteur, filosoof, ondernemer en media-persoonlijkheid Eric Bartels onderzoek, ruim honderd mensen werden geïnterviewd, zeven jaar werd geschreven, maar nu is het dan eindelijk zo ver: zijn baanbrekende en langverwachte boek MENS – het geheim van het zijn wordt 15 mei aanstaande gelanceerd.

Eerst in Nederland en vervolgens in andere landen.Bartels vindt in het menselijke gedrag aanknopingspunten die een verklaring bieden voor de richting van de menselijke geschiedenis. Bartels stelt dat de mens tot nog toe helemaal geen homo sapiens sapiens is geweest. Pas nu, aan het begin van de 21ste eeuw, heeft de mensheid, met name in het Westen, een punt bereikt waarop volledig mentaal ontwaken en menselijk geluk mogelijk is.

Wij lanceren het boek van Bartels met een seminar waarin Bartels u meeneemt in een nieuwe denkwereld. Daarbij zal hij u uitdagen en prikkelen om uw eigen bestaande overtuigingen over het leven en de mens ter discussie te stellen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.