Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Manipulaties > Yumeiho manuele therapie

Yumeiho manuele therapie

Yumeiho manuele therapie is een bijzondere vorm van manuele therapie die in Japan ontwikkeld werd.


Deze methode is zeer onbekend, maar we vonden een filmpje dat de ins en outs van de methode duidelijk laat zien. We citeren een beschrijving van de methode die we op het net vonden: The focus of the treatment is to bring the body back to balance and release its natural healing powers by correctly realigning its foundation the pelvis. Treatment regimes are tailor made to the individual.

Yumeiho has been used for many years in Europe in the assessment and treatment of children who have developed curves in their spines. These range from mild to severe. The practitioner assesses the position of the pelvis which gives rise to the deformity in the spine. Findings from the assessment are presented and a range of options given, from the provision of treatment to advice on alternative action.

Tenslotte een leuk Japans filmje over o.a. de massage en de kraak-component van deze vorm van behandelen. 


 

De effecten van deze vorm van behandelen zijn nooit getoetst maar de algemene vormen van manuele therapie wel en die blijken zinvol te zijn bij diverse klachten van het bewegingsapparaat. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.