Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Energetisch > SCIO, meten in de energetische geneeskunde

SCIO, meten in de energetische geneeskunde

Energetische geneeskunde is een container begrip. Mensen die met de handen anderen aanraken tot fabrikanten die peperdure apparaten pushen bij leken en allerlei termen uit de energetische geneeskunde combineren met termen uit de biofeedback, neurofysiologie, celbiologie en meer van dat soort indrukwekkende wetenschappelijke stromingen. Natuurlijk altijd de kwantumfysica. Nu de nieuwste telg binnen deze familie: De SCIO

IOCOB heeft gezocht of er ergens een onderzoek gepubliceerd is met de SCIO op het gebied van elk ziektebeeld dat genoemd wordt, maar kon niets vinden. Helaas komen we dan ook tot de conclusie dat het hier gaat om enorme pretenties zonder enig onderzoek.

Pretenties 

Enorme pretenties en geen onderzoek. Het kenmerk van de onbetrouwbare therapievormen. Misleiding van de patient en commerciele belangen. Mijdt therapeuten met de SCIO en de verwante machines, zoals MORA, BICOM etc. Deze nieuwe SCIO schept over zich op dat het " bevat én integreert de functies van diverse andere systemen (BICOM, MORA, Zappers, Rife, electro-acupunctuur, etc)". Nu weten we dat zappers en Rife, alsmede de vele bioresonantie methoden allen overeenkomen: men misleidt de patient, de producenten misleiden leken en er is nooit iets klinisch bewezen!! Een rood stoplicht dus. Deze meet en behandelmethodes zijn totaal onbetrouwbaar en een smet binnen het serieuze veld van de Geintegreerde Geneeskunde. Laten we de nieuwste telg in zijn uitingen eens volgen: 

SCIO: waar dat voor staat wordt op de website niet duidelijk. Het zou wel gecertificeerd zijn, en wel, we citeren: IMUNE-gecertificeerd. Erkenning door Nederlandse beroepsverenigingen is in aanvraag. Klik maar eens op die link, die certificering is niets meer dan een stuk uit wikipedia over hartritme stoornissen… Ze krijgen van zichzelf schijnbaar al een hartverzakking…

OK, wat is het volgens de producent?

SCIO is een uiterst compleet en veelzijdig biofeedbacksysteem 

Alleen dit soort claimen moet ieder normaal denkend persoon al in een staat van ongeloof kunnen brengen. Helaas niet, velen spoeden zich in de armen van de therapeuten met dit soort apparaten! OK de tekst nu: 

De SCIO is een uiterst compleet en veelzijdig biofeedbacksysteem dat u als therapeut een breed scala aan mogelijkheden biedt.

Het systeem is in staat om het lichaam met een snelheid van 220.000 trillingen per seconde het gehele lichaam van de cliënt driedimensionaal door te meten. Het maakt daarbij een brede, computergestuurde analyse van verstorende items en hun onderlinge relaties, maar kan die ook meteen behandelen.

Het stressniveau van de cliënt, onder meer veroorzaakt door pathogenen, giften, psychische belastingen, tekorten en onbalansen kan op deze manier snel in kaart worden gebracht en geharmoniseerd. 

Wat kan het dan?

De SCIO bevat een uitgebreide encyclopedie van ziektebeelden en klachten die vanuit diverse invalshoeken behandelingsmogelijkheden aangeeft en de mogelijkheid biedt om die behandeling meteen toe te passen 

Dat wordt als volgt omschreven, en langzaam zorgen ze wel niet te duidelijke diagnoses meer te noemen…:

 

 1. Allergie-detectie en desensitisatie
 2. Wervelkolombehandeling (energiedoorstroming,
 3. dysfuncties (luxaties, zenuwbeknelling, etc.)
 4. Auto-Trivector (celopbouw, DNA-herstel, genen)
 5. Ondersteuning van sporters: stimulatie (fysiek,hormonaal, mentaal),
 6. blessurebehandeling (spieren, beenderen, verwondingen, pijn, etc) 

 

Luxaties en zenuwbeklemmingen? 

Het komt ons voor dat je bij luxaties en zenuwbeklemmingen het beste naar de chirurg kan gaan, en eerst naar de huisarts. Ga alsjeblieft met een zenuwbeklemming niet naar een SCIO therapeut. Het is een zeer bizarre zaak dat de producent dit soort indicaties durft te noemen! De reclame code commissie zou dit meteen verwerpen. Blessures van botten en spieren lijken ons ook een vreemde.. Om maar te zwijgen van de mogelijkheid om het DNA te herstellen…

Kortom: onvervalste misleiding 

We hebben met de SCIO te maken met onvervalste misleiding van de patienten, en het apparaat is in handen van leken gevaarlijk. Stel je voor dat ze dan echt luxaties en DNA gaan behandelen…Zonder medische kennis met een humbug apparaat in de hand, deze leken geloven er zelf in, zijn misleidt door de SCIO producent en dragen hun onvermogen over aan de patienten.

IOCOB waarschuwt al jaren voor de totaal onbewezen grootste claims van de EAV, de bioresonantie en de biofotonen therapie. Dus wederom, een rood stoplicht. 

 

Berichten

 1. José schreef:

  Ik ben het ab-so-lúút niet met u eens !.
  Ik ben niet van plan om uit te weiden over persoonlijke omstandigen, maar daar waar de reguliere geneeskunde heeft gefaald, heeft S.C.I.O. mij ( in haar werkzaamheid ) versteld doen staan !.

 2. Moniek schreef:

  Eens met Jose….
  Ook deze ervaring hier. SCIO werkt zeer goed. Probeert u het eens. U kunt daarna informatie mede-verschaffen over de werking hetgeen zinniger is dan het hierboven -zeer bevooroordeelde- verhaal.

  En…….u pretendeert een ‘objectieve website’ te zijn [zie de subtitel van uw site]. Bovenstaand artikel is echter zo subjectief als ik zelden tegenkom.

 3. ellyverspui@hotmail.com schreef:

  Ontgoocheling in deze in de reguliere geneeskunde en al enkele malen ‘behandelt’ door een sciofeedback, vraag ik me nu af, wat ik nu (nog) kan doen in mijn situatie ?!

 4. Henk-Jan van Essen schreef:

  @ redactie van dit artikel.
  Omdat ik in mijn kennisenkring himmelhoogjauchende (=enthousiaste) verhalen hoorde over behandelingen met het SCIO systeem ben ik eens wat gaan Google-en.
  Als marketeer en ondernemer ben ik het met u eens dat de beschrijvingen over dit systeem op de diverse websites wellicht wat te ‘pretentieus’ zijn beschreven. Men had zich wat beter aan de feiten kunnen houden. Ondanks dat lijkt het een apparaat dat in de markt van alternatieve geneeswijze, goed doet, en dat de ‘patienten’ die kennis hebben gemaakt met de rapportage daar veel baat bij hebben. In de marketing doen we soms gekke dingen om mensen aan het denken te zetten, wellicht is dit een goede marketing ‘truc’ om mensen aan het denken te zetten. Als het apparaat (dus niet een slimme therapeut) dan ook nog eens een rapport produceert waarvan de ‘patient’ die voor een belangrijk deel herkent en reageert met ‘oh, dus dat is er aan de hand’, dan mag je aannemen dat er in ieder geval sprake is van een geslaagde werking.
  De toon van de auteur is niet geheel objectief. Dat moet ik de voorgaande reacties meegeven. Verder ben ik even in uw stichting gedoken en zie ik de cv van uw voorzitter. Potver, wat heeft die man veel verzet en wat een functies vervult hij. Terwijl ik dat cv doorlas vroeg ik mij af waar hij de energie vandaan haalde. En in die beschrijving kwam ik ook het antwoord tegen. Daar staat namelijk: “Voorts doceert hij Qigong en meditatie technieken.”. Toen brak mijn klomp. De voorzitter van uw vereniging past zelf technieken toe, neen, hij doceert ze, waarvan ik me zomaar kan voorstellen dat deze technieken ook ergens op deze site tegen het licht worden gehouden.
  En dat, beste auteur, maakte dat ik meer en meer ga geloven dat de verhalen rondom SCIO wél waar zijn.

  1. mir schreef:

   Heeerlijk ik hou van deze scherpe goede reacties!

 5. Kaatje schreef:

  Ik heb positieve ervaringen die ik graag wil delen:
  Allereest realiseren we ons dat Nederland ongeveer 10 jaar achterloopt in de gezondheidszorg? Waarom? We hebben bezuinigd en bezuinigd en bezuinigd op vele fronten. In vele landen worden operaties uitgevoerd waarvan wij nog dromen…
  Nu naar dit apparaat:
  In Duitsland is dit apparaat geintegreerd in vele huisartspraktijken. Hoe ik dat weet? We zijn er zelf naar toe gegaan omdat we niet verder kwamen hier. Het is daar de normaalste zaak van de wereld om dit toe te passen. Deze wijze van meten wordt tevens in Zwitserland en Nieuw Zeeland toegepast voordat er geopereerd gaat worden, nog niet overal maar toch…best slim.
  Heb zelf de test gedaan en ik was verbaasd wat er uit kwam en kon daar gericht mee aan de slag. Met een goed resultaat! Niks engs of gevaarlijks, ik kan nog altijd zelf nadenken wat ik met een uitslag doe.
  Meerdere mensen in mijn omgeving hebben de ervaring dat bij de artsen je niet altijd verder komt, omdat ze o.a. niet samenwerken; er geen uitwisseling plaatsvindt tussen verschillende disciplines, afdelingen etc. Omdat ze in hokjes denken en niet verder kijken dan wat ze geleerd hebben. Zij namen het heft in eigen hand en ondergingen de test. Met de uitslag gingen ze terug naar hun arts en konden ze gericht verder werken aan hun gezondheid.
  Enkele artsen waren verbaasd en afwachtend en anderen waren nieuwsgierig en wilden meer weten…

  Groetjes Kaatje

 6. Ingrid schreef:

  Wat een geluk, dat we (nog steeds) in een land leven waarin we veelal zelf kunnen kiezen. Kiezen of we naar een allopathisch arts willen dan wel naar iemand in wat genoemd wordt het alternatieve circuit.
  En wat jammer dat vaak vanuit de zijde van de allopathische/westerse geneeskunde zo wordt afgegeven op een behandelwijze met bijvoorbeeld de SCIO.
  Wij hebben als gezin zeer positieve ervaringen met de SCIO en dat al gedurende een aantal jaren.
  De westerse geneeskunst zou eens wat meer open moeten staan voor wat er buiten de eigen paden nog meer is. En het zou ze in ieder geval sieren eens te stoppen met dat neersabelen van datgene waar zoveel mensen baat bij hebben !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.