Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Angst en Depressie > Mindfulness en lichaamswerk zinvol

Mindfulness en lichaamswerk zinvol

Kwaliteit van LevenOnderzoekers van het 'kwaliteit van leven research team' uit kopenhagen vergeleken standaard psychiatrische behandeling, inclusief medicijnen, met een combinatie van meditatie, lichaamswerk en bepaalde vormen van bewustzijnswerk. Ze kwamen tot de conclusie dat het reguliere medische model, inclusief de farmacotherapie mensen verandert in een chronisch zieke patient. 

Clinical holistic medicine (CHM) is short-term psychodynamic psychotherapy (STPP) complemented with bodywork and philosophical exercises, to be more efficient in treating patients with severe mental and physical illness.

STPP has already been found superior to psychiatric treatment as usual (TAU) and thus able to compete with psychiatric standard treatment as the treatment of choice for all non-organic mental illnesses; we have found the addition of bodywork and philosophy of life to STPP to accelerate the process of existential healing and recovery.[1]

Het artikel is een kwaliteiteve beschouwing, en geen klinische studie, maar toch boeiend, omdat deze invalshoek vrij radicaal is en onze gehele paradigma van het behandelen van psychiatrische stoornissen op de helling zet.

Het resultaat van de analyse liegt er niet om:

In all aspects of risks, harmfulness, and side effects, we have been considering, CHM was superior to the standard psychiatric treatment. 

De nieuwe geintegreerde behandeling respecteerde het principe van behandelen zonder tegelijkertijd te schaden beter dan de conventionele aanpak:

The old principle of "first do no harm" is well respected by CHM, but not always by standard psychiatry. 

De inhoud van het behandelprogramma gaven de auteurs in een eerder artikel, waaruit de waarde bleek voor de kwaliteit van leven van de behandelde patienten. [2] [3] [4]

 

Referentie

[1] Ventegodt S, Kandel I, Merrick J. | First do no harm: an analysis of the risk aspects and side effects of clinical holistic medicine compared with standard psychiatric biomedical treatment. | ScientificWorldJournal. | 2007 Nov 12;7:1810-20.

[2] Ventegodt S, Thegler S, Andreasen T, Struve F, Enevoldsen L, Bassaine L, Torp M, Merrick J. | Clinical holistic medicine (mindful, short-term psychodynamic psychotherapy complemented with bodywork) improves quality of life, health, and ability by induction of Antonovsky-salutogenesis. | ScientificWorldJournal. | 2007 Mar 2;7:317-23.

[3] Ventegodt S, Thegler S, Andreasen T, Struve F, Enevoldsen L, Bassaine L, Torp M, Merrick J. | Clinical holistic medicine (mindful, short-term psychodynamic psychotherapy complemented with bodywork) in the treatment of experienced physical illness and chronic pain. | ScientificWorldJournal. | 2007 Mar 2;7:310-6.

[4] Ventegodt S, Thegler S, Andreasen T, Struve F, Enevoldsen L, Bassaine L, Torp M, Merrick J. | Clinical holistic medicine: psychodynamic short-time therapy complemented with bodywork. A clinical follow-up study of 109 patients. | ScientificWorldJournal. | 2006 Oct 30;6:2220-38.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.