Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Artrose > Artrose en alternatieve behandelingen

Artrose en alternatieve behandelingen

Bij atrose gaat het om een aandoening van de hele mens. Van alle botten en gewrichten. Daardoor is een goede levensstijl belangrijk, voorkom overgewicht en blijf bewegen. Dat is het belangrijkst! Verder zijn er een heel aantal behandelvormen die zinvolle bijdragen kunnen leveren: bepaalde supplementen, zoals het pijnstillende en ontstekingsremmende PeaPure, fytotherapie, acupunctuur, osteopathie, manuele therapie.

Diverse hedendaagse overzichten noemen deze benaderingen. [1] [2] Ook de TENS kan ingezet worden bij bestrijding van de pijn, maar dan liefst op 1 en 100 Herz, de zogenaamde Han stimulatie, die is het best om pijn tegen te gaan. [3] Andere vormen zoals muziek therapie, bodymind benaderingen, tai chi en hypnotherapie kunnen ook pijn verminderen. [4][5][6][7] Bovendien gaf Tai Chi ook nog een betere balans, waardoor minder kans op vallen.[8] [9] Maar vlak ook de plantenpreparaten niet uit, avocado-sojaboon olie is bewezen effectief bij atrose klachten.

Verschillende van deze benaderingen zijn niet heel erg goed uitgezocht wat betreft werkzaamheid, maar de veiligheid is voldoende om in ieder geval een en ander te proberen.

Referentie

[1] Barron MC, Rubin BR. | Managing osteoarthritic knee pain. | J Am Osteopath Assoc. | 2007 Nov;107(10 Suppl 6):ES21-7.

[2] Leslie M. | Knee osteoarthritis management therapies. | Pain Manag Nurs. | 2000 Jun;1(2):51-7.

[3] Ying KN, While A. | Pain relief in osteoarthritis and rheumatoid arthritis: TENS. | Br J Community Nurs. | 2007 Aug;12(8):364-71.

[4] McCutchen A. | Music therapy in the management of chronic osteoarthritis pain. | Ky Nurse. | 2007 Jul-Sep;55(3):10.

[5] [No authors listed] | Mind-body techniques help manage arthritis pain. Mind-based pain management should play a bigger role in treatment, researchers say. | Duke Med Health News. | 2007 Jun;13(6):1, 11.

[6] Fransen M, Nairn L, Winstanley J, Lam P, Edmonds J. | Physical activity for osteoarthritis management: a randomized controlled clinical trial evaluating hydrotherapy or Tai Chi classes. | Arthritis Rheum. | 2007 Apr 15;57(3):407-14.

[7] Song R, Lee EO, Lam P, Bae SC. | Effects of a Sun-style Tai Chi exercise on arthritic symptoms, motivation and the performance of health behaviors in women with osteoarthritis. | Taehan Kanho Hakhoe Chi. | 2007 Mar;37(2):249-56.

[8] Song R, Lee EO, Lam P, Bae SC. | Effects of tai chi exercise on pain, balance, muscle strength, and perceived difficulties in physical functioning in older women with osteoarthritis: a randomized clinical trial. | J Rheumatol. | 2003 Sep;30(9):2039-44.

[9] Gay MC, Philippot P, Luminet O. | Differential effectiveness of psychological interventions for reducing osteoarthritis pain: a comparison of Erikson [correction of Erickson] hypnosis and Jacobson relaxation. | Eur J Pain. | 2002;6(1):1-16.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.