Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Angst en Depressie > Acupunctuur bij PTSD, post traumatische stress

Acupunctuur bij PTSD, post traumatische stress

In het Amerikaanse onderzoeksprogramma naar de effectiviteit en de veiligheid van complementaire en alternatieve behandelingen is een studie afgesloten waarbij acupunctuur met psychotherapie werd vergeleken, en beide behandelingen ook met niet behandelen (een wachtlijst controle). Acupunctuur en psychotherapie waren beiden significant beter dan geen behandeling, en de effecten hielden ten minste 3 maanden aan, het laatste meetpunt. Dit was 3 maanden nadat een therapie cyclus van 3 maanden was afgerond.

Er werden meer dan 70 patienten met derpessie en angst onderzocht en de conclusie uit Amerika was:

The researchers found that acupuncture provided treatment effects similar to group cognitive-behavioral therapy; both interventions were superior to the control group. Additionally, treatment effects of both the acupuncture and the group therapy were maintained for 3 months after the end of treatment. 

Acupunctuur lijkt dus een veilig alternatief bij post traumatische stoornissen, waarbij angst en of depressie een rol speelt. Natuurlijk was het onderzoek niet heel groot, maar de resultaten sluiten duidelijk aan bij een aantal studies waarbij acupunctuur zinvol bleek te zijn bij angst stoornissen. 

Bron

Acupuncture May Help Symptoms of Posttraumatic Stress Disorder 

Berichten

  1. Erik schreef:

    Gaarne referenties toevoegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.