Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Diabetes > Lijnzaad zinvol bij Diabetes

Lijnzaad zinvol bij Diabetes

In een studie uit 2007 onderzochten Chinese onderzoekers het effect van capsules met lijnzaad op de controle van de suiker. In deze capsules zaten zogenaamde lignanen, stoffen die afkomstig zijn uit lijnzaad. De capsules hadden duidelijk metbaar effect op de suiker huishouding. Dit effect was welliswaar niet enorm, maar duidelijk meetbaar en significant.

De belangrijke parameter HbA1C werd ook positief beinvloed. De conclusie van de auteurs was:

Daily lignan supplementation resulted in modest, yet statistically significant improvements in glycemic control in type 2 diabetic patients without apparently affecting fasting glucose, lipid profiles and insulin sensitivity. Further studies are needed to validate these findings and explore the efficacy of lignans on type 2 diabetes.

Die Dr Johanna Budwig toch.. Al in de 50ger jaren van de vorige eeuw beval ze een ontbijt aan met lijnzaad en lijnzaadolie… Het Budwig ontbijt!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.