Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Boekbespreking > Integrated Medicine: handboek

Integrated Medicine: handboek

Share |
integrated_medicine.jpgDavid Rakel Saunders, Integrative Medicine (2nd Edition), Elsevier (2007) ISBN: 13:978-1-4160-2054-0. Dit is de tweede druk van het handboek van David Rakel over geintegreerde geneeskunde, Integrated Medicine. Deze tweede editie van dit boek is aanzienlijk uitgebreid, en bij elk hoofdstuk is een beoordeling toegevoegd, die lijkt op de IOCOB stoplichten. Hiermee wordt de zinvolheid en de veiligheid van elke behandelwijze mee aangegeven.

Het boek heeft een aantal delen. In deel 1 wordt de filosofie en de achtergrond van de geintegreerde geneeskunde besproken. Het tweede deel omvat allerlei aandoeningen, van huidaandoeningen tot kanker. Bij elke aandoening wordt iets gezegd over de medische en behandelingsaspecten ervan. In het derde deel praktische tips over levensstijl, voedsel en mindbody benaderingen. Met een totaal van meer dan 1200 pagina’s is de prijs van 90 dollar te doen, en nu zelfs, gezien de Euro, goedkoop! Een aanrader voor allen die binnen de Geintegreerde Geneeskunde werkzaam zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.