Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Homeopatische en antroposofische artsen goedkoop en gewaardeerd - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Homeopatische en antroposofische artsen goedkoop en gewaardeerd

Homeopatische en antroposofische artsen goedkoop en gewaardeerd

Share |
In een grote Zwitserse studie (de PEK studie) bleek dat homeopatische en antroposofische artsen in Zwitserland veel goedkopere zorg levert dan reguliere artsen. Voor de homeopatische artsen scheelde dat per jaar vele miljoenen Zwitserse franken. Er werd minder doorverwezen, er werd minder gebruik gemaakt van dure geneesmiddelen, patienten waren minder lang ziek en er waren minder ernstige bijwerkingen.

De overheid had voor deze zes jaar durende studie 7 miljoen franken uitgegeven. Ook bleek dat de patienten de kwaliteit van de homeopatische artsen hoger waardeerden (de patienten tevredenheid) dan die van de reguliere artsen.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *