Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Homeopatische en antroposofische artsen goedkoop en gewaardeerd

Homeopatische en antroposofische artsen goedkoop en gewaardeerd

In een grote Zwitserse studie (de PEK studie) bleek dat homeopatische en antroposofische artsen in Zwitserland veel goedkopere zorg levert dan reguliere artsen. Voor de homeopatische artsen scheelde dat per jaar vele miljoenen Zwitserse franken. Er werd minder doorverwezen, er werd minder gebruik gemaakt van dure geneesmiddelen, patienten waren minder lang ziek en er waren minder ernstige bijwerkingen.

De overheid had voor deze zes jaar durende studie 7 miljoen franken uitgegeven. Ook bleek dat de patienten de kwaliteit van de homeopatische artsen hoger waardeerden (de patienten tevredenheid) dan die van de reguliere artsen.

Bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.