Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Chronische pijn > Devil’s claw kruid tegen pijn

Devil’s claw kruid tegen pijn

De Cochrane groep boog zich ook over het kruid Devil's claw. Dit kruid wordt al lang binnen de natuurgeneeskunde ingezet voor pijnstilling.

Uit de Cochrane analyse bleek dat de pijnstilling van Devil's claw vergelijkbaar was met moderne pijnstillende middelen van de nieuwste generatie, de zogenaamde COX-II remmers. Ook ondrzocht de Cochrane groep nog enkele andere alternatieve middelen. Ook daar werd een positief effect van gevonden.

Cayenne peper en een homeopathische gel bleken ook de pijn meer te verminderen dan placebo.


Citaat: Devil’s Claw seemed to reduce pain more than placebo; a standardized daily dose of 60 mg reduced pain about the same as a daily dose of 12.5 mg of Vioxx. While Cayenne was tested in plaster form and reduced pain more than placebo and about the same as the homeopathic gel Spiroflor SLR. Adverse effects were reported, but appeared to be primarily confined to mild, transient gastrointestinal complaints.[1][2]

Referentie

[1] Gagnier JJ, van Tulder M, Berman B, Bombardier C. | Herbal medicine for low back pain. | Cochrane Database Syst Rev. | 2006 Apr 19;(2):CD004504.

[2] Gagnier JJ, van Tulder MW, Berman B, Bombardier C. | Herbal medicine for low back pain: a Cochrane review. | Spine (Phila Pa 1976). | 2007 Jan 1;32(1):82-92.

Berichten

 1. Hans Bolck schreef:

  Heren,

  Volgens mij zijn Devils Claw (harpagophytum procumbens) en Cats Claw (Uncaria tomentosa) twee verschillende kruiden met (enigzins) verschillende indicatie gebieden. Pijnstillende effecten van Devils Claw kunnen op basis van deze analyse dus niet toegekend worden aan Cats Claw.

 2. david schreef:

  Hartelijk dank voor de correctie!

 3. Erik schreef:

  Wat op de kwak-site te lezen is:
  Kattenklauw niet werkzaam tegen kanker
  23 feb 2002 | Wiliam T. Jarvis, Ph.D.

  Una de Gato, (in het Engels: Cat’s Claw; in het Nederlands: Kattenklauw) kan betrekking hebben op twee planten waarvan de Latijnse namen luiden Uncaria tomentosa en Uncaria guanensis. Het vindt toepassing in de kwakzalverij als een “wondermiddel-kruid uit de Peruviaanse regenwouden” en speelt aldus in op de fascinatie met de exploraties van regenwouden. Uit verslaglegging in de alternatieve literatuur komt de bewering dat de plant door Peruvianen wordt toegepast bij de behandeling van kanker en dit wordt dan opgesmukt met pseudo-wetenschappelijke gegevens.

  In een verslag in het Journal of Natural Products (1991; 54: 453-9) wordt gemeld dat wetenschappers zes nieuwe glycosiden van quinovisch zuur hebben geïsoleerd uit monsters van de Kattenklauw plant. Orale toediening remde de oedeemvorming (zwelling), maar vertoonde geen significante ontstekingsremmende werking bij experimenteel opgewekt oedeem in poten van ratten.

  Wegens de overgeleverde verhalen over het gebruik van Kattenklauw als volksmiddel tegen kanker, heeft het National Cancer Institute monsters van de plant laten onderzoeken. In 1995 werd door een official van de afdeling Natural Products het NCI aan William T. Jarvis meegedeeld dat Kattenklauw was gescreend op werkzaamheid tegen kanker en AIDS, maar dat onvoldoende activiteit kon worden vastgesteld om verder onderzoek te rechtvaardigen. [faxbericht van de Investigational Drugs Branch 11/08/95].

  Toegevoegde bronvermeldingen:

  * Cat’s Claw. Lawrence Review of Natural Products, April 1966.
  * Cerri. New quinovic acid glycosides from Uncaria tomentosa. J. Natural Products 1988; 51: 257.
  * Duke J. The Herb Report: Una De Gato. The American Herb Association 1994; 10.
  * Uncaria tomentosa. Amazonian Ethnobiological Dictionary p.172.
  * Tyler V. The Honest Herbal, Haworth, 1993.

  Dit artikel werd ingediend op 1 december 2000.
  Vertaling en bewerking: Dirk J.J. ter Haar

  En wat als 1e item gevonden wordt als je nu Cat’s claw AND cancer op PubMed intoetst:

  1: Pharmacol Rep. 2007 Sep-Oct;59(5):565-72.Click here to read Links
  Antiproliferative activity of various Uncaria tomentosa preparations on HL-60 promyelocytic leukemia cells.
  Pilarski R, Poczekaj-Kostrzewska M, Ciesiołka D, Szyfter K, Gulewicz K.

  Institute of Bioorganic Chemistry, Polish Academy of Sciences, Noskowskiego 12/14, PL 61-704 Poznań, Poland. krysgul@ibch.poznan.pl.

  The woody Amazonian vine Uncaria tomentosa (cat’s claw) has been recently more and more popular all over the world as an immunomodulatory, antiinflammatory and anti-cancer remedy. This study investigates anti-proliferative potency of several cat’s claw preparations with different quantitative and qualitative alkaloid contents on HL-60 acute promyelocytic human cells by applying trypan blue exclusion and 3-(4,5-dimethylthiazol-2-yl)-2,5-diphenyltetrazolium bromide reduction assay (MTT). By standardization and statistical comparison of the obtained results pteropodine and isomitraphylline are indicated to be most suitable for standardization of medical cat’s claw preparations.

  PMID: 18048957 [PubMed – in process]

  Dus onstekingsremmend en o.a. tegen leukemie. Misschien niet het beste onderzoek, maar er staan nog 13 andere onderzoeken bij.
  Zou de kwakzalf (of moet ik P-muts zeggen?) dat al weten?

 4. Richard schreef:

  Can devil’s claw be used if you have liver cirrhosis?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.