Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Fibromyalgie > Fibromyalgie, Candida en Hypoglycemie

Fibromyalgie, Candida en Hypoglycemie

Fibromyalgie, Candida en Hypoglycemie: een verbinding tussen enkele begrippen waardoor veel fibromyalgie patienten wat nerveus worden. Er zijn leken binnen de groep van therapeuten, die de zogenaamde levend bloed analyse gebruiken en bij fibromyalgie patienten menen Candida in het bloed te zien. Dit is totaal misleidend, Candida gisten in het bloed kunnen alleen gezien worden bij stervende patienten, die op een intensive care liggen en ernstige immuunstoornissen hebben. Er zijn dan zoveel van die gisten in het bloed, dat je inderdaad er enkele per gezichtsveld van de microscoop kan zien. Maar bij mensen die niet zo ziek zijn, kunnen met de microscoop absoluut geen Candida gisten gezien worden.

De relatie tussen Candida en fibromyalgie is ook nooit bewezen. In het internet zijn allerlei verhalen over deze relatie. Zo kan een citaat uit een Nederlandse website gevonden worden:

‘Uit onderzoek is verder gebleken dat 80 van de 100 fibromyalgie patiënten lijden aan Candida albicans schimmelinfectie.’

Een zoektocht op de grootste database Pubmed levert echter geen enkel artikel op over Candida en fibromyalgie! Dus wat dat dan voor onderzoeken zijn die op het internet besproken worden, is geheel onduidelijk.

Fibromyalgie: geen ontsteking met Candida!

Fibromyalgie is dus geen chronische ontsteking met Candida. Ook de relatie tussen hypoglycemie en fibromyalgie berust op een hypothese. Wel kan het belangrijk zijn om te letten op eventuele overgevoeligheden voor voedsel. Bekend is dat suiker en volle (zoete) melk bij fibromyalgie slecht kan zijn, en vooral de vermoeidheid kan doen toenemen. Dit komt echter meer uit de ervaring, dan dat daar goed onderzoek naar gedaan is.

Wij adviseren fibromyalgie patienten altijd om eens te kijken naar suiker en volle melk gebruik, en dat eens te onderzoeken door het enkele weken te mijden, en dan te voelen of er een verandering is.

Beoordeling

Als een therapeut bij een fibromyalgie patient Candida diagnosticeert, vraagt u dan uw geld terug. Dit is namelijk aanwijzbaar onzin, en met levend bloed analyse of bioresonantie is Candida ook niet te diagnosticeren. Elke therapeut die deze diagnose stelt bij firbomyalgie is het rode stoplicht waard. Nooit is op enigerlei wijze bewezen dat er een verband bestaat tussen Candida en fibromyalgie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.