Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Astma > Astma alternatieve behandelingen

Astma alternatieve behandelingen

Er zijn veel complementaire behandelvormen die naast de reguliere geneeskunde de behandeling van astma kunnen ondersteunen. Er is zo een grote keuze dat wordt aanbevolen, om de keuzewijzer van IOCOB te raadplegen. Men kan kiezen uit kruiden, behandelingen die stress verminderend werken, zoals hypnose en meditatie, acupunctuur en lichaamswerk. Ook mindfulness is een goede ingang. Maar...harde bewijzen voor welk van de alternatieven bestaan vooralsnog niet. 

Duidelijk mag zijn dat al deze therapieen in aanvulling op de reguliere behandeling en nooit in plaats van worden ingezet! In de FORA hieronder nodigen we alle astma patienten uit hun ervaringen met ons en anderen te delen.

Berichten

  1. G van Dijk schreef:

    Als twintiger heb ik nooit mijn astma heel bewust in mijn leven toegelaten. Ik heb ook voornamelijk in de winterperiode veel last van mijn longen. Vorig jaar ben ik echter begin september begonnen met acupunctuur om mijn astma te voorkomen/verminderen. Die winter heb ik helemaal GEEN last gehad van mijn longen. Ik weet dat dit heeft geholpen om dat ik wegens omstandigheden dit jaar de acupunctuur niet heb gedaan. Tot mijn spijt. Want nu zit ik weer met ademproblemen. Ik kan dan ook acupunctuur aanraden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.