Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Burnout - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Burnout

Burnout

Share |
Burnout of burned out is een gevolg van chronische stress en slechte aanpassing aan verhoogde druk, meestal op het werk. Door niet tijdig te luisteren naar signalen van het eigen lijf, ontstaat burnout. Er is veel mogelijk om weer op de rails te komen, maar het belangrijkste is zelf-management!

Burnout manifesteert zich door moeheid, tegenzin om op te staan, depressie, initiatiefverlies, isolatie, verdriet, slapeloosheid, etc. Al deze symptomen moeten gezien worden als een signaal van het lichaam dat er iets mis is.

Om weer op het juiste spoor te komen, zijn er veel invalshoeken: goed diëet, begeleid sporten, positieve levensinstelling, coaching en counseling en vele complementaire behandelvormen, zoals acupunctuur, natuurgeneeswijze* en supplementen. Maar heel belangrijk is dat men zich realiseert dat pilletjes en dieëten niet de uiteindelijke oplossing leveren, maar dat men zelf serieus naar het eigen leefpatroon moet leren kijken en dat levenspatroon mag optimaliseren.

Sites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *