Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Astma > Astma

Astma

De definitie van het astmafonds is: Astma is een nog ongeneeslijke chronische ontsteking van de luchtwegen. Mensen met astma kunnen soms moeilijk ademhalen: zij worden kortademig, ademen 'piepend' of moeten hoesten. Therapie met reguliere middelen is belangrijk, soms kunnen benaderingen uit de complementaire behandelvormen extra ondersteuning geven.

Deze benaderingen moet men echter nooit willen gebruiken in plaats van de geneesmiddelen , die door de reguliere arts voorgeschreven zijn: die middelen kunnen soms in de loop van de tijd wel verminderd worden, als de complementaire behandeling goed aanslaat.

De definitie van het astmafonds is: Astma is een nog ongeneeslijke chronische ontsteking van de luchtwegen. Mensen met astma kunnen soms moeilijk ademhalen: zij worden kortademig, ademen 'piepend' of moeten hoesten. Therapie met reguliere middelen is belangrijk, soms kunnen benaderingen uit de complementaire behandelvormen extra ondersteuning geven.

Deze benaderingen moet men echter nooit willen gebruiken in plaats van de geneesmiddelen , die door de reguliere arts voorgeschreven zijn: die middelen kunnen soms in de loop van de tijd wel verminderd worden, als de complementaire behandeling goed aanslaat.

Er zijn veel complementaire behandelvormen die naast de reguliere geneeskunde de behandeling van astma kunnen ondersteunen. Er is zo een grote keuze dat wordt aanbevolen, om de keuzewijzer van IOCOB te raadplegen.

Men kan kiezen uit kruiden, behandelingen die stress verminderend werken, zoals hypnose en meditatie, acupunctuur en lichaamswerk. Duidelijk mag zijn dat al deze therapieen in aanvulling op de reguliere behandeling en nooit in plaats van worden ingezet!

Literatuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.