Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Artrose > Artrose algemeen

Artrose algemeen

artrose: pijn aan gewrichten van nek, onderrug, knie, elleboog, voet en handen

Oproep aan alle patienten met artrose: Klik op deze link en laat je stem horen, zodat we met je input de behandeling van artrose kunnen verbeteren! Iedere stem telt!

Een genezing voor artrose bestaat dus niet. Wel zijn er diverse complementaire (alternatieve) behandelingen die zinvol ingezet kunnen worden bij de pijn die door artrose ontstaat. En een enkel supplement ondersteunt de kraakbeenopbouw. Natuurlijk moet overgewicht bij artrose voorkomen worden! Voor de behandeling van artrose en pijn bij artrose zijn er de laatste jaren diverse zinvolle complementaire preparaten op de markt gekomen, die tot een bepaalde hoogte ook van bewezen nut blijken te zijn. 

Artrose blijft echter een complexe, niet makkelijk te beïnvloeden aandoening. Het meest bekende complementaire peparaat is glucosamine, waarvan 1500 mg per dag ingenomen moet worden. Dit middel helpt bij de opbouw van het kraakbeen en remt de afbraak. Het toevoegen van chondroitine aan glucosamine* lijkt ook zinvol te zijn. Ook blijkt glucosamine* een pijnstillende werking te hebben, vergelijkbaar met gewone pijnstillers. Glucosamine* is ook in Nederland geregistreerd als geneesmiddel, maar wordt door de ziektekostenverzekeraars niet vergoed. Vooral bij ernstige pijn en artrose lijkt het combinatiepreparaat goed inzetbaar te zijn.

Sinds 2012 is het supplement PeaPure beschikbaar gekomen, dat een goede pijnstillende werking heeft bij verschillende vormen van artrose. 

Verder is een zinvolle belasting van de gewrichten en het blijven bewegen van cruciaal belang. Als men last heeft van de artrose is het van belang met een bewegingsexpert, een fysiotherapeut of een andere behandelaar naar het bewegingsschema te kijken en te trainen. En overgewicht voorkomen is artrose in 1880....belangrijk.

Sites

  • Artrose en Reumastichting
  • Artrose heup en knie
  • Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.