Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > AIDS en HIV > AIDS en HIV

AIDS en HIV

HIV is een chronische infectie met het AIDS virus en deze aandoening ondermijnt langzaam de afweer, het immuunsysteem. Het is absoluut noodzakelijk reguliere middelen te gebruiken die de toename van het virus remmen. Er zijn diverse klassen van deze remmers. Er komen wel bijwerkingen voor, die soms met complementaire behandelvormen te benaderen zijn, zoals de vermoeidheid met acupunctuur.

 

Zeer veel complementaire behandelvormen zijn te vinden, die naast de reguliere geneeskunde de behandeling van HIV kunnen ondersteunen. Er is zo een grote keuze dat we aanbevelen, om de keuzewijzer van IOCOB te raadplegen.

Men kan kiezen uit kruiden, het maretakpreparaat uit de antroposofische geneeskunde, behandelingen die stress verminderend werken, zoals hypnose en meditatie, acupunctuur, lichaamswerk, mineralen en supplementen, en allerlei diëten. Duidelijk mag zijn dat al deze therapieën een aanvulling op de reguliere behandeling zijn en nooit in plaats van gegeven kunnen worden!

In een overzicht over AIDS en alternatieve geneeskunde van het wereld AIDS congres in 1998 werd over alternatieve geneeskunde opgemerkt:

Often 50% or more of populations (eg, in the United States, Germany, Australia) use some form of "alternative or complementary medicine" such as medicinal herbs, nutritional therapy, homeopathy, acupuncture, chiropractic, meditation, massage, dance or movement therapy; individuals with HTV and AIDS often rely on such alternative medicines to relieve suffering associated with either the disease or the symptoms of antiretroviral treatment; some living with HIV/AIDS, including long-term survivors, rely exclusively on alternative therapies, either because of drug resistance, drug failure, or personal choice.

Bron

ALTERNATIVE AND COMPLEMENTARY MEDICINE AT THE 1998 WORLD AIDS CONFERENCE.THE JOURNAL OF ALTERNATIVE AND COMPLEMENTARY MEDICINE Volume 4, Number 3, 1998, pp. 349-352

Berichten

  1. Wouter schreef:

    Welke vormen van alternatieve geneeskunde zijn nou het meest zinvol bij AIDS en HIV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.