Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Overige > Paranormale behandeling

Paranormale behandeling

de Spiritual counseler geeft adviezen op het gebied van de spiritualiteit, meestal via paranormale technieken Genezers zijn mensen die of aanwijzingen geven voor de gezondheid, of healings geven aan patienten. Paranormale genezers zijn mensen die aanwijzingen geven aan mensen via methoden die niet rationeel te begrijpen zijn. Er zijn zeer veel uiteenlopende technieken op het paranormale vlak. Enkele daarvan zijn channelen, strijken, handopleggen, handlezen, koffiedik lezen, paranormaal opereren, medische astrologie, aura-fotografie etc. Paranormale behandelingen kunnen zinvol en zinloos zijn, er is veel uiteenlopende kwaliteit binnen dit gebied.

Paranormale genezers krijgen of boodschappen door over de patient die ze onderzoeken, of ze brengen de patient weer in balans met behulp van hun handen of bepaalde ‘energetische’ interventies. Vaak zeggen deze genezers dat ze boodschappen binnen krijgen vanuit  ‘andere werelden’. Er bestaan ook diagnostische vormen van paranormaal waarnemen. Medische astrologie is b.v. een diagnostisch onderdeel van de

De arts Franz Anton Mesmer (1743-1815) kan gezien worden als een van de grondlegger van de paranormale geneeskunst. Hij geloofde in energie tussen planeten en mensen, die hij met ‘fluïdum’ aanduidde. Bij een storing was in het fluïdum ontstaat ziekte. Beinvloeden van dat fluidum is de basis van het strijken dat Mesmer deed, het varanderen van het magnetisme van een patient door handoplegging.

Het parapsychologisch instituut in Utrecht deed in de periode 1989-1992 met subsidie van het ministerie van WVC een onderzoek in de praktijk van 3 paranormaal genezers. Hieruit bleek dat deze vorm van behandelen zinvol kon zijn bij de behandeling van pijn en de kwalieit van leven verbeterde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.