Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Overige > Channelen en Gidsen

Channelen en Gidsen

Gidsen die gechanneld worden door mediums, als onderdeel van paranormale geneeskundeOnder het begrip channelen vallen alle vormen van paranormaal waarnemen die leiden tot het doorkrijgen van boodschappen, beelden of opdrachten van wezens die, of elders in het universum zouden leven, of op een ander astraal vlak zich bewegen. Momenteel zijn mediums die gidsen en engelen waarnemen veelvuldig te vinden op paranormale beurzen. Via gidsen kunnen ook allerlei boodschappen over de gezondheid ontvangen worden.

Channelen is dus het doorgeven van boodschappen, waarvan uitgegaan wordt dat die elders ontstaan, via een medium, aan mensen die niet over helderziende vermoegens beschikken. Via het medium komt dan een beeld, een aanwijzing op het gebied van de ziel of de gezondheid, of bepaalde gedichten of vormen van proza, over. Er zijn ook veel boeken geschreven die tot stand kwamen via channelen, zoals de boeken van Seth. Een van de eerste mediums die communiceerde dat ze boodschappen kon ontvangen was madame Blavatsky, de grondlegster van de Theosofie. Zij meende dat ze in contact stond met bepaalde meesters uit de Himalaya.

Gechannelde gezichten van de gidsen uit andere dimensiesOmdat er geen enkele methode bestaat om vormen van helderziendheid of helderhorendheid te evalueren, kan er geen evaluatie plaatsvinden. Wel is duidelijk dat op dit gebied ook veel oplichters kunnen opereren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.