Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Overige > Christian science en gebedsgenezing

Christian science en gebedsgenezing

Christian science zouden we kunnen vertalen met christenwetenschap. Het is een stroming die in 1879 gesticht werd door Mary Baker Eddy, in de de USA. Zij herstelde van verschillende ziektes zonder doktershulp, alleen door te bidden. Gebedsgenezing is een onderdeel van de Christian science.

Er zijn twee basiswerken waarop de Christian Science zich baseert.Christian science zouden we kunnen vertalen met christenwetenschap. Het is een stroming die in 1879 gesticht werd door Mary Baker Eddy, in de de USA. Zij herstelde van verschillende ziektes zonder doktershulp, alleen door te bidden.

Bidden als weg naar genezing; de Christian Science, JMKHMary Bakers schreef een eigen boek Science and Health. Het andere werk is’ Key to the Scriptures’. De kerk is behoorlijk omstreden omdat het zijn volgelingen aanmoedigt tot bidden voor de gezondheid in plaats van het gebruiken van geneeslmiddelen. In deze zin is het een geheel alternatieve vorm van behandelen. 

IOCOB ondersteunt het idee van dat alleen bidden helpt, zonder gebruik te maken van de gewone geneeskunde iniet.

Uit onderzoek is overigens wel gebleken dat bidden effect kan hebben bij bepaalde aandoeningen. Maar gebruik het gebed altijd als aanvulling op gewone behandelingen.

 

 

 Mystiek van het geloof, JMKH  Balsam, een olie op basis van oud christelijk geloof, JMKH

Bron

The Church Of Christ

Bidden en de gezondheid: research

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.