Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Acupunctuur leidt tot geniale pijnstilling

Acupunctuur leidt tot geniale pijnstilling

Door de farmacologische effecten van acupunctuur te ontrafelen hebben onderzoekers van de Universiteit van North Caroline  dit voorjaar in Molecular Pain hun resultaten beschreven die een mogelijkheid vormen om de pijnstillende werking van acupunctuur 100 maal langer te laten duren. De belangrijkste onderzoeker gaf aan dat acupunctuur duidelijke en meetbare effecten teweeg brengt:

"When an acupuncture needle is inserted into an acupuncture point and stimulated, nucleotides are released. These nucleotides are then converted into adenosine,"

Adenosine has antinociceptive properties, meaning adenosine can decrease the body's sensitivity to pain. The release of adenosine offers pain relief, but for most acupuncture patients that relief typically lasts for a few hours. 

PAP is een molecuul dat in het lichaam dezelfde effecten teweeg brengt als acupunctuur, maar dan heftiger. Dit leidde tot de zogenaamde PAP acupunctuur: de onderzoekers injecteerden dat molecuul in acupunctuurpunten bij de knie:

Remarkably, they saw that pain relief lasted 100 times longer than a traditional acupuncture treatment. What’s more, by avoiding the spine the researchers could increase the dose of PAP. A single injection was also effective at reducing symptoms associated with inflammatory pain and neuropathic pain. 

Zo zien we maar weer eens hoe eeuwenoude behandelmethodes nieuwe farmacologie kunnen opleveren en behandelingen voor ernstige pijnen! 

Julie K Hurt, Mark J Zylka. PAPupuncture has localized and long-lasting antinociceptive effects in mouse models of acute and chronic pain. Molecular Pain, 2012; 8 (1): 28 DOI: 10.1186/1744-8069-8-28 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.