Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Ernstig zieke patienten gebaat bij acupunctuur

Ernstig zieke patienten gebaat bij acupunctuur

Ernstig zieke patienten zijn gebaat bij acupunctuur, zo blijkt uit een studie van Duitse universitair werkende anesthesiologen in een van hun vaktijdschriften. De anesthesiologen van de universiteit van Regensburg leggen verslag van hun positieve ervaringen met het prikken van een speciaal acupunctuurpunt, pericard 6, het meest onderzochte acupunctuurpunt van het menselijk lichaam, op de binnenkant van de pols. Het ging om zeer zieke patienten die maagontledigingsstoornissen hadden. In een gecontroleerde studie bleek dat het prikken van dat acupunctuurpunt meer klinische effecten had dan de normale medische behandeling van maagontledigingsproblemen. 

We introduce a new protocol for acupuncture administration in the critical care setting. We demonstrated that this protocol was more effective than standard promotility medication in the treatment of delayed gastric emptying in critically ill patients. Acupoint stimulation at Neiguan (PC-6) may be a convenient and inexpensive option (with few side effects) for the prevention and treatment of malnutrition in critically ill patients. [1]

Dat is dus zeer opzienbarend, want bij de reguliere behandeling werden allerlei geneesmiddelen ingezet waarvan we weten dat die goed werken… Acupunctuur was dus beter dan die middelen..:

Thirty mechanically ventilated neurosurgical ICU patients with delayed gastric emptying, defined as a gastric residual volume (GRV) >500 mL for ≥2 days, were prospectively and randomly assigned to

either the acupoint stimulation group (ASG; bilateral transcutaneous electrical acupoint stimulation at Neiguan, PC-6) or

the conventional promotility drug treatment group (DTG) over a period of 6 days (metoclopramide, cisapride, erythromycin). 

Het acupunctuurpunt PC6 is veel onderzocht, en het staat ook weer met deze studie als een paal boven water dat acupunctuurpunten specifieke biologische effecten hebben. En zelfs beter kunnen werken dan middelen van de farmaceutische industrie….[2][3]

Een groen licht voor PC6 bij vetraagde maagontlediging, misselijkheid en braken. Een recente studie uit de Mayo clinic, ook niet gering, vond vergelijkbare positieve effecten van dat acupunctuurpunt. [4] 

Referentie

[1] Pfab F, Winhard M, Nowak-Machen M, Napadow V, Irnich D, Pawlik M, Bein T, Hansen E. | Acupuncture in critically ill patients improves delayed gastric emptying: a randomized controlled trial. | Anesth Analg. | 2011 Jan;112(1):150-5. doi: 10.1213/ANE.0b013e3181fdfac8. Epub 2010 Nov 16.

[2] Grube T, Uhlemann C, Weiss T, Meissner W. | [Influence of acupuncture on postoperative pain, nausea and vomiting after visceral surgery : a prospective, randomized comparative study of metamizole and standard treatment]. | Schmerz. | 2009 Aug;23(4):370-6. doi: 10.1007/s00482-009-0798-1.

[3] Gottschling S, Reindl TK, Meyer S, Berrang J, Henze G, Graeber S, Ong MF, Graf N. | Acupuncture to alleviate chemotherapy-induced nausea and vomiting in pediatric oncology - a randomized multicenter crossover pilot trial. | Klin Padiatr. | 2008 Nov-Dec;220(6):365-70. doi: 10.1055/s-0028-1086039. Epub 2008 Oct 23.

[4] Korinenko Y, Vincent A, Cutshall SM, Li Z, Sundt TM 3rd. | Efficacy of acupuncture in prevention of postoperative nausea in cardiac surgery patients. | Ann Thorac Surg. | 2009 Aug;88(2):537-42. doi: 10.1016/j.athoracsur.2009.04.106.

Berichten

  1. Mini Kers schreef:

    Dag, mijn naam is Mini Kers en heb de ziekte CIIP en ernstige maagontledigingsproblemen. Zo ernstig dat er momenteel wordt overlegd door de mdl en chirurgen of een gedeeltelijke maagresectie of gastric bypass de ernstige problemen zouden kunnen verminderen. Alle reguliere medicijnen werken nl niet.
    Kunt u mij svp de naam of namen geven een of meerdere acupuncturisten wie deze speciale acupunctuur behandeling kan uitvoeren.
    Ik hoop dat u de moeite wiltnemen om me te antwoorden. Er hangt nl veel van af. Alvast heel heel hartelijk dank voor uw hulp!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.